Adott egy 500 nm-es raktár / ipari épület Székesfehérváron. Milyen vállalkozást indítanátok amivel ezt fel lehetne használni?
23 éves vagyok. A szüleim sajnos nemrég meghaltak egy szerencsétlen autóbalesetben és így megörököltem tőlük egy üres 500 nm-es ipari, raktárépületet.
Jelenleg ebben lakom egy általam kialakított elkülönített lakórészben, amit egyébként kényelmesen berendeztem magamnak és el tudok itt élni, amíg később össze nem gyűjtök magamnak egy házra, ha összejön. Legalább lakhatásra nem kell költenem, mint sok kortársamnak és a fenntartása is kedvező. Csak legfeljebb családapalításra nem igazán "esztétikus", de azt addig amúgy sem akarnék, amíg nem építettem ki olyan egzisztenciát, amivel ezt felelősségteljesen megtehetném.
Továbbtanulni nem szeretnék, mert nem látok olyan szakot, ami egyszerre érdekelne és igazán piacképesnek, vagy valóban szükségesnek látnám, azonban egy szakma kitanulására teljesen nyitott vagyok. Van B és C kategóriás jogosítványom (illetve E is folyamatban), illetve angolul felsőfokon beszélek.
Kamionsofőr hosszútávon nem szívesen lennék, a megörökölt raktárépületet viszont nem szeretném eladni több okból sem, de leginkább azért nem, mert nagyon szívesen vállalkoznék benne, csak egyelőre nincs ötletem, hogy mit.
Tudnátok ajánlani ötleteket, amiben érdemes gondolkodnom, továbbá piacképes?
Enyhe műszaki érzékem van, illetve kb 7-8 millió Ft megtakarított pénzem.
Köszönöm előre is!
"Adott egy 500 nm-es raktár / ipari épület Székesfehérváron."
Ez így édeskevés információ.
-GLS,PACKETA,FOXPOST alvállalkozó?
-Oszd fel 10db 50m2 műhellyé add ki bérbe havi 100.000ft-ért, havi 1 milla bevétel.
-Ha pálya közelében van, legyen kamionmosó ott
-Kezdj el kereskedni olyan termékkel ami gyorsan pörög, halmozz fel ott raktárkészletet, alakíts ki egy irodát.
Ennyiből nem lehet megmondani. Nagyon nem mindegy milyenek az épület paraméterei (önálló épület, vagy résztulajdon, milyenek az ingatlan tulajdonviszonyai, és milyen tevékenységet lehet ott végezni, belmagasság, megközelíthetőség, padló teherbírás, áram,víz, csatorna ellátottság stb.). 500 nm egy főnek sok, nagyobbra kevés.
Másik oldalról, ha nem értesz semmihez, úgy vállalkozni sincs nagyon értelme, mert csak elvered a pénzt.
Bónusz, azért mielőtt nagyon belemennél, nézz utána, hogy egyáltalán az szabályos-e, hogy ott laksz, kétlem.
Egyébként, ha az épület erre alkalmas, akkor kialakítannék bérelhető mini raktárakat magánszemélyeknek. Ha úgyis ott vagy, akkor könnyű kezelni a kuncsaftokat, ügyes, bajos dolgokat. Persze, ha a fentiek szerint ez működőképes, és nem telített a piac a környéken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!