Webshoposok, hogy élitek meg a Temu -t? Van, aki fontolgatja emiatt , hogy bezárja a shop-ját? Amazon-tól tartotok (elvileg év végére bejön az is M.o.-ra) ?
Nézd, várható volt, hogy előbb utóbb a piócák kiesnek a képből. Azok a kereskedők akik berendelik a gagyibb kínai cuccokat és eladják haszonnal, fölösleges költségek a vásárló számára. Ezek a kereskedők régóta érezhetik már ezt a veszélyt. Már amikor az ebay bejött is ez volt, csak nem ennyire durván.
Aki kicsit életképes, az elkezdett több lábra állni és nem csak kivárni, hogy majd lesz valami. Őket nem tudom sajnálni.
A szerelvényboltba, ahol azért kell a szakmai hozzáértés, nem tud betörni a temu. Vagy a villanyszerelő voltba, ahol német wagot veszek és nem a kínai ócot, hisz nem akarom, hogy leégjen a házam. Ezek a helyek mondhatni adnak hozzáadott értéket.
Egy dolog van amit megértek kicsit, hogy a sok ügyeskedő egyszerre csődbemegy, az nem tesz jót az államnak meg senkinek. Ezért jönnek be a szabályok, pl az áfa törvény ami drágította a kínai shopokat is. Ennek ellenére még így is megéri onnan rendelni.
Igen, mondjuk abban nem sok a plusz érték, ha Kínából berendeljük és X-szeres áron továbbadjuk.
A minőségi termékeket meg nem veszélyeztetik ezek jó esetben (főleg ha fizikai boltod is van, azt szeretik itthon)..no meg úgy tudom az Amazon nem árulhat cipőket Európában, szóval még az a piaci szegmens is "meg tudja úszni".
15: na jó, de akkor Neked nem saját shop-od (weboldalad) lesz, hanem Amazon kereskedő leszel, ez megint egy másik irány, és rengeteg más tudást igényel, mintha saját shop-od lenne..kb. külön szakág az Amazonon kereskedni. Természetesen ez csak észrevétel és megjegyzés, nem eltántorítás akart lenni, feltételezem az Amazon-os tudással már felvértezted magad (vagy fel fogod). Mindenképpen hajrá, és szerintem is jobb először az európai piacon kezdeni, az amerikai megint egy másik liga. Én mgam is gondolkodom ebben, én is inkább az ilyen piacterekben látok lehetőséget, és nem saját shop-ban. Tényleg Hajrá!
15, vagyok, de saját webshopom lesz és mellette az Amazonon is fogok kereskedni. A kettő miért zárná ki egymást? Igen, tisztában vagyok vele, hogy a kettő teljesen más szakág :) Lesz is nagy igény Amazon kereskedői fiók kezelőkre, ha bejön idehaza. De természetesen én itt elsősorban arra gondoltam, hogy a saját termékemmel kereskednék.
A minőséggel és az erős márkával nem fog tudni versenyezni a temu...
"átlag 40%-al csökkent a hazai e-kereskedők forgalma az idei évben a tavalyihoz képest"
Ez biztos, hogy nem igaz, semmilyen különösebb visszaesés nem volt. Az átlagos pár százalékos növekedés volt, ami tulajdonképpen stagnálásnak számít, ha mindent egybe véve nézünk, de jelentősebb visszaesés nem volt.
Egyébként szerintem azt kell látni, hogy aki olyasmit árul, ami Kínából is elérhető, az eddig is gondban volt. A Temu jelenléte túl sokat nem oszt, nem szoroz a helyzeten.
Nyilván vannak, akiknek elveszi a piacát, dehát most őszintén, az a shop annyit is ér.
A Amazon egy másik kategória, nem is olyan olcsó, mint a kínaiak, és nem is ugyanaz a termékkör.
Hidd el, nem csak a Temu a probléma itt. A mi webshopunk olyan termékkört árul, ami nincs Temun, de nálunk is érezhető a forgalom csökkenése, hiába az akciók, a marketing, stb. Több konkurens oldal már nem is működik emiatt.
Egyrészt kevesebb a megrendelés, másrészt csökken a kosárérték, sokan a minimumot veszik, míg tavaly ilyenkor fizetéskor ömlöttek a nagy megrendelések, most olyan a hó eleje, mint máskor a hó közepe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!