Webshoposok, hogy élitek meg a Temu -t? Van, aki fontolgatja emiatt , hogy bezárja a shop-ját? Amazon-tól tartotok (elvileg év végére bejön az is M.o.-ra) ?
Kb 10 évvel ezelőtt is úgy nézett ki a sztori, hogy akartam venni egy étel hőmérőt. Itthon kb 5-6000 Ft volt, ebay-ról rendelve free shippinggel 800 Ft. Értem én, hogy beszerzés meg adók meg egyebek meg haszon, de ennyire azért nem hiszem, hogy megdrágulna a termék míg egy hazai kereskedőhöz beérkezik.
Az ember nem a saját pénztárcájának ellensége.
Lehet hőzöngeni, hogy ticsák be a kínából vásárlást, de most komolyan. Egy gyagibb termékhez egy magyar kereskedő milyen hasznot ad hozzá amiért megérné tőle megvenni? Garanciát? Ugyan.
Nyilván egy drága laptopot nem veszek meg közvetlenül kínából vagy USA-ból. Ez oké.
Ami vicces picit, hogy amit itthon árulnak arra van áfa, de a kínai termékekre, ha nem veszel belőle túl sokat, akkor nincs. Más országnál ezt nem tapasztaltam.
Az amazon Magyarországra jön? Ugyan minek? Vásárlóerő a béka segge alatt, a gazdaság vergődik.
Minden kínai termékre kell áfát fizetned már. Aliexpress, Ebay fel is tűnteti a rendelés végén.
Temu-nál nem látom, de valszeg ott is benne van.
Amikor beérkezik az országba, akkor vámkezelik és ha nem fizette be az adót az eladó, akkor rajtad fogják követelni. Volt, hogy a webshop (ali, ebay) levonta a lóvét, de kérte a posta is, akkor duplán fizethettél.
Persze előfordulhat, hogy valahonnan rendelsz aki nem fizeti ki az áfát, ennek ellenére átcsúszik a vámon.
Fizetsz csak nem figyelsz rá.
A checkout oldalon ott van picike buborékban, hogy "vat included".
Random bekattintottam egy 4800Ft-os terméket.
Írja is:
"VAT included in your order
From 1 July 2021, all marketplaces are required by EU law to collect Value-Added Tax (VAT) and remit to the competent tax authority under certain circumstances. The VAT rate may vary depending on the destination country for your order and the type of goods purchased. For more information, please visit our Help Center.
VAT
HUF1,018.62"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!