Hogy kell erdőt alapítani? Körbeállnak a fák meg a virágok, és kimondják, hogy ők mostantól erdő? :P
2010. nov. 1. 12:43
2/9 A kérdező kommentje:
Na jó, én sem így értettem.
2010. nov. 1. 12:54
3/9 anonim válasza:
Szerintem van, aki fakitermelésre veszi, meg van, aki gazdag, és vadászgatni benne.
2010. nov. 1. 12:58
4/9 anonim válasza:
Tisztázzuk..Te most erdőt akarsz venni, hogy aztán kitermeld a fát? Abban mi az üzlet? Sok pénzért megveszed az erdőt, kitermeled- a fa elfogy azt kész. Azt újra kell telepíteni, szerintem csak vinné a pénzt. Én a helyedben megvennék egy nagyobb területnyi erdőt, építenék bele egy kisebb panziót, éttermet, medencét ilyesmit. Aztán vadász utakat szervezni stb. Erre jobban van igény, főleg külföldön.
2010. nov. 3. 14:27
5/9 anonim válasza:
Megéri.
Apám örökölt akác erdőt és most ér olyan 1 milliót. Ez az Erdő 15-20 év múlva 5szörösét is érheti. Ez sok mindentől függ, néha azért karban kell tartani.
Ha 1 millát lekötsz 1 évre 7%os kamatra az 700.000ft 10 évre, 20 évre pedig 1.400.000ft, tehát ha erdőbe fektetsz 1 millát az 5 millát simán hoz 20 év múlva, ha lekötöd a bankba akkor 2,4millát veszel ki 20 év múlva.
2011. jan. 16. 15:38
6/9 anonim válasza:
Előzőnek: bakker, ha érettségi előtt vagy, akkor add fel. Neked fogalmad sincs a kamatos kamatszámításról... Ontopic: az erdő nem olyan nagy bolt, igazából úgy éri meg, ha résztulajdonod van egy nagyobb erdőgazdaságban, mert akkor nulla dolgod van vele, a gazdaság meg a szép folyamatos kitermelésből szép hasznot hoz. Nem sokszorozza meg a befektetett pénzt, de olyan még nem volt, hogy fára ne lett volna igény. Azt mindig el lehet adni.
2011. jan. 17. 23:17
7/9 Bocipók válasza:
Igen, elvileg megéri.
Egyik ismerősöm néhány hektáron telepített akácot.
Csak az első két évben kellett gondozni (öntözni,gyomtalanítani) utána már beindult. Azt mondta pár százezerbe volt ez a két év.
És 8-10 év alatt a kitermelési költségeket levonva 10 milliós bevétel (tüzifa). Szóval jó befektetés lett volna neki, csak mint mondta, több mint a felét elloppták a kissebbségiek az utolsó években.
Erről ennyit. Ebben az országban csak másoknak dolgozunk.
2011. jan. 18. 00:16
8/9 anonim válasza:
ez a lopás velünk is megesett. szépen ellopkodták a cigók a fákat, a törvény meg kötelezett minket arra, hogy a kilopott fák helyett újakat ültessünk saját költségen. szép országban élünk.
2011. jan. 18. 22:57
9/9 Peter112155 válasza:
Erre valók a vadászok...:)(célszerű cigányt nem szerető vadászt hívni)
A tetemet meg hát van mi megeszi vagy eltünteti...:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!