Megéri tőzsdézni? Ha igen hogy kell?
Megéri.
Tekintve, hogy sok pénzt lehet vele keresni, ingyen senki nem fog hasznos tanácsokkal szolgálni neked. Legalábbis elegendően hasznosakkal nem. Tőzsdeiskolák linkjeit nem akarom ide kitenni, mert az reklám lenne. Google a barátod, vagy írhatsz privit.
Megéri, de nem készség, hanem tanulás, önismeret, és rengeteg energia kérdése a siker.
KELL hozzá működő stratégia amit szigorúan betartasz, és nagyon kell ismerni a kereskedés pszichológiáját, a piac általános működését, a nyerési arányaidat, a megfelelő kockázatkezelési módszereket, hogy a lehető legkevesebbet veszíts és a lehető legtöbbet nyerj, a mérleg pedig pozitív legyen.
Én ebből élek már pár éve (tavaly hagytam ott a munkahelyemet, mert többet keresek a kereskedéssel, mint a hivatalos munkahelyemen.) Ha kíváncsi vagy miket ajánlok, írhatsz privit, de én itt nem akarok reklámozni.
Ha tőzsdéznék, akkor mondanám neked, hogy megéri... hogy egy mákszemnyivel több pénz forogjon ott.
Amúgy egy ilyen kérdés után nem hinném, hogy alkalmas vagy arra, hogy a tőzsdézzél. Bár... lehet másra sincs sokkal nagyobb affinitásod.
Én tőzsdézek, és így is nyíltan kimondom, hogy a tőzsdézők 95%-nak nem éri meg, mert a 95%-a veszít, és csak a felső, profi 5% az, aki folyamatosan pénzt keres vele. De ez nem azért van, mert sorsszerű, hanem mert az emberek többsége képtelen rendesen megtanulni a kereskedést, képtelen az önkontrollra, ostoba, mohó, nem látja át a kereskedés lényegét, nincs tisztában a piac törvényszerűségeivel.
De én eddig hiába mondtam az összes ismerősömnek, hogy vigyázzon, mert elveszti a pénzét tanulás nélkül, mindegyik poénra vette, és abból indult ki, hogy én jól keresek a tőzsdén, ezért biztos nem nehéz. Hát, de az, mert a 90%-uk lenullázta az összes pénzét, és nem keresett egy fillért se. Szóval az embereknek mondhatod ezerszer, hogy vigyázzanak, ők akkor is el fogják baszni a pénzüket felelőtlenül. Bár ez nekem jó is, mert nagyobb a likviditás, kiszámíthatóbbak a trendek, és több pénzt keresek.
Ez igaz, de a tőzsde esetében a legtöbb szakértő és szakember tapasztalata azt mutatja (és a sajátom is), hogy elenyésző szerepe van a konkrét, nem tanulható "készségeknek". Maga az elemzés, a stratégia, és az alapszintű számítások nagyon egyszerűek, de ezek maximum 15%-át teszik ki a sikeres kereskedésnek, és még ezek is bőven tanulhatóak.
Ami sokkal fontosabb, és a kereskedés sikerének a 80%-át adja, az az, hogyha van egy fix szabályrendszered, akkor azt kövesd, ne ugrálj ki-be, tudd kezelni a veszteséget, és menj tovább, ne hibáztass másokat, hanem fogadd el az alapvető törvényszerűségeket és kereskedj ezek szerint. Kitartóan, fegyelmezetten, megfontoltan.
EZ viszont bőven tanulható, de sok embernek nem sikerül magukat csiszolni, a bennük lévő türelmetlenség, kapzsiság vagy fegyelmezetlenség miatt.
Utolsó vagyok, ezt még kihagytam:
És az emberek általában előbb elszórják az összes pénzüket felelőtlenül, belekapva részvényekbe, valutapárokba, minthogy megtanulják a legfontosabb szabályokat, és pszichológiailag felkészüljenek erre az egészre. Ezért sikertelen a tőzsdézők 95%-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!