Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Melyik a legjobb számlázó...

Melyik a legjobb számlázó program, ami ingyenes vagy kis költségű?

Figyelt kérdés

1 éve vagyok vállalkozó, de a Billingó sírba visz, 10x hívtak legalább egy év alatt, ajánlgatva mindig valamit.

Előfizettem egy drágább csomagra, de a funkciók 90%-át nem is használtam.

Az api sem működött megfelelően.

Most lejárt, csak az alapot akartam megújítani, de az is közel évi 20 ezer ft.

Online számlázok, saját gyártású terméket adok el és oktatok.

Havi max 10 számlám van, kézzel töltöm mindig, online időbélyeggel, de van, hogy 1-2 hónapig nincs bevételem, így fontos lenne az alacsony kiadás is.

Most hívtak megint, ha nem fizetek elő, nem tudok időbélyeggel számlázni, és 3 példányban kell nyomtatni, és 8 évig megőrizni. Ez igaz? Akkor mindenképp kell az alapcsomag az időbélyeges dolog miatt, vagy nyomtathatok és őrizgethetem?

Van másik platform esetleg, ahol ugyan ezt lehet ingyen, és jól működik és átlátható is?

2024. ápr. 16. 10:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Bocs, nem akadékoskodni szeretnék és a kérdés is régi már.

Csak egy kérdés:

Te is dolgoznál ingyen? Csinálnád ingyen azt a tevékenységet, amivel amúgy most a pénzedet keresed?

Azért kérdezem, mert ingyenes szoftvert keresel, de a számlázó szoftvert megírni, fizetni a fejlesztőket, a rendszert üzemeltetni, szervereket fenntartani, fizetni a fogyasztásukat, az ügyfeleket támogatni is sok költség.

Ezek a szoftverek mind erős limitációkkal ingyenesek, olyanok, mint egy termékminta. Megkóstolni ingyen van, de ami már nem kóstoló, az fizetős. Most már érthető okokból.

Persze, hogy nem szolgáltatnak, ha nem fizetsz. Mint ahogy te sem szolgáltatsz, ha nem fizetnek ki az ügyfelek.

Nem a Billingótól vagyok, csak próbálom bemutatni, miért így működnek a dolgok. A számlázz is hasonló eset és a többi szoftvercég is, mert van még rajtuk kívül sok régebbi, tapasztaltabb szoftver szolgáltató. Csak ennek a kettőnek a legnagyobb a reklámja az utóbbi időkben.

Az évi 20 ezer forint ma már nem sok, a mai értékén a forintnak. Vannak nagyobb rendszerek, amelyeknek a havi díja ennyi.

Egy átlagos szolgáltató vállalkozó 2-3 órányi munkadíja most, 2024-ben.

Ami biztosan ingyenes, az a NAV-féle számlázó, de azt sokan szidják, hogy nehézkes. Persze van, akinek megfelel. De az sem ingyenes, mert azt az adókból tartják fenn.

2024. júl. 17. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!