Bio termékek esetén vannak KÜLÖNBSÉGEK a nagy élelmiszer üzletláncok és a hazánkban "ismertebb" kistermelők termékei között (ill. esetlegesen ezen utóbbiak szolgáltatásai között - bármilyen pluszok, amit nyújthatnak ezen "kicsik")? Ha igen mik ezek?
Elsődleges különbség alatt - feltételezem - mindenki az ár különbségekre gondol (hogy a láncok biotermékei valamivel, vagy akár sokkal olcsóbbak lehetnek a kis, vagy közepes termelők szintén teljesen bio termékeinek árazásaihoz viszonyítva).
Már ha van egyáltalán ár különbség e két "csoport" között...
Lehetnek még más különbözőségek is? Például a nagy üzletek bio termékeit nem ellenőrzik annyira, ezért jobban permetezhetnek (vagy vannak valamiféle engedmények irányukba esetleg), míg a kistermelőket borzasztóan ellenőrzik és így utóbbiak kénytelenek magasabb áron a termékeiket (zöldség, gyümölcs, hús, tojás és a többi) adni?
Lehet még egyáltalán különbség ezeken kívül (vagy ezek helyett)?
.
.
.
.
.
Kérdezem ezt amiatt, hogy egyre több helyről hallom, hogy kezd már lassan telítődni ez a "piac", illetve írják azt is, hogy egyre ár-érzékenyebbek a tömegek.
Így ha valaki ebbe belevág (hiába szeretne ő valóban jó és egészséges termékeket a vásárlóknak adni - még ha nyilvánvalóan a tömeg egy kisebb részének is csupán)...
...még évek múlva sem biztos, hogy nyereséges lesz a vállalkozása/gazdasága - nullszaldó helyett.
A nagy termelőket sokkal jobban ellenőrzik, pont a kistermelőknél szokot probléma lenni.
Jelentös külömbség az idő járás és környezeti adotságok.
Nagyon jelentös a gépesités, és termelés mennyisége. A kistermelőknek nem sok esélyük van gazdaságosan termelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!