Milyen szolgáltatásról, élelmiszerről, bármiről mondtatok le a válság és az magas infláció miatt? Helyette mit használtok, vesztek igénybe?
Lemondani nem mondtam le semmiről, nem is kell egyelőre szerencsére, de azért el-elgondolkodom tudatosabb, költséghatékonyabb megoldásokon, ahol csak lehet.
- egyébként is szoktam az éves biztosítási évfordulókat figyelemmel követni, most még inkább résen leszek
- átgondolom a szolgáltatásaimat, szerződéseimet- kell-e, ennyi kell-e, lehet-e valamit hasonló minőségben de kedvezőbb áron (pénzügyi kiadások és telekommunikáció dolgozói és flottás- de csak nézek hogy mások ilyenekért 10-20-30 ezreket kiadnak családi szinten)
- az ilyen wish-es rendelésekről én isleszoktam- egyébként is megcsömörlöttem tőle, de tényleg drágulás volt még a posta megkerülésével is átvételi ponton és ha belegondolok, nem kell már a sokadik kacat, de ha fontos, akkor vannak hasonló áron már jobb kínai áruházak- már sok minden nem éri meg a filléres kacatokból sem
- eddig is főztem, sütöttem- szeretem is, jobb is- meg vagyok győződve, hogy már egy személyre is megéri, nem még családra, pároknak stb. (Ez alól talán az idősek kivételek, de ők sokszor nem is nagyétkűek)
- szúrja a szemem, hogy egy barackkonzerv már majdnem 1000 Ft- befőzés, lekvárfőzés, savanyúság eltevés nem nagy dolog, pedig a fővárosban élek. Mindenképpen olcsóbb, tudom mit eszek, tudok pl diétás lekvárt is készíteni- a munkám nekem nem pénz :)
- most épp nekem a BKK bérlet helyett ugyanennyiből autóval járok (pár percre van az iroda kocsival, heti 3x kell bemennem- bkk-val meg vagy 50 perc lenne), abba a 10 eFt-ba még havi 1-2-3 szaladgálós-vásárlós intézés is belefér
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!