Hogy működik a kötelező, fizetős évi kéményseprés?
Megjelent egy kéményseprő a vállalkozásom székhelyén, közölte hogy a nav küldte, megcsinálta a munkát és kiszámlázta. Mivel én nem voltam ott, nem tudtam bele se szólni.
Tavaly szintén megjelent egy forma, az is próbálkozott, az azt mondta amikor mondtam, hogy nem kérem a szolgáltatását (mert székhely lesz módosítva), hogy már muszáj megcsinálnia, mert ott van. Neki mondtam, hogy viszontlátásra.
Ez tényleg így megy, hogy a nav kiküldi az embert? Vagy hiéna módon mennek és a letöltött adatbázis alapján mindenhol bepróbálkoznak?
Magánszemélyeknek ingyenes és nem kötelező a kéményseprés szolgáltatás. De ha vállalkozás van bejelentve a címre, akkor fizetős és évente kötelező.
A könyvelőd nem mondta?
"Mivel én nem voltam ott, nem tudtam bele se szólni."
Nincs telefonod? A dolgozóid nem hívnak fel, ha valaki valamilyen ürüggyel bekopog pénzért, csak odaadják?
Nem lehetne, hogy ilyen megkeseredett életúnt alakok nem kommentelnek?
1.: tudom, de ezt mondta, gond van az olvasással? mivel kötelező, mit tudom én hogy miért felel még az adózáson kívül a nav, vagy miért nem...
2.: de igen, és hol írtam hogy ne tudnám azt, hogy ez kötelező és fizetős? A kérdést sikerült elolvasni?
4.: nem, mert nem a dolgozóim vannak ott, hanem az öreg rokonaim, köszönöm az építő jellegű hozzászólásodat
3: Jól sejtettem akkor. Igazából azért nem problémázok, mert tudom hogy meg kellett csináltatni, és végülis nem olyan nagy összeget kértek. Valahol 30k-kat is írogatnak, azt biztos nem fizetném ki. Azt is tudtam, hogy a katasztrófavédelemnek van kiszervezve, emiatt gondoltam, hogy esetleg ők automatikusan kiküldik a velük szerződött cégeket.
Nàlam ugyan ez történt, de nem voltam otthon. Postaládában találtam az önkormányzatos levelet, hogy volt kint a kéményseprő és nem jutott be, hívjam fel, mert kötelező.
Eddig ingyenes volt, a vállalkozásom fél éves, mellékàllásnént, de bevételt még nem is termelt, erre egy újabb kiadás, amiről nem tudtam…
Nem hívom vissza, kíváncsi leszek mi lesz vele.
Basameg én meg itt agyalok, hogy arossebbe kezdjem el a villanyszerelő vállalkozásomat!
Megvan a varázsmondat!
Villanyszerelő vagyok!
A Nav küldött!
20 ezer lesz, itt írja alá!
Csokollóóm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!