Ha nyitok Bt.-t ált. járóbeteg ellátásra, kültagként hozzájárulhat a Bt-hez (gazd. tev.-hez) egy nem ált. járóbeteg tevékenysége?
Innen olvasom, de nem vagyok biztos benne.
Természetesen a gazd.tev. számla nélkül történne. - ilyen lehet?
Általános járóbeteg (ált. járóbeteg) ami a főtevékenység lenne a telephelyen, majd kültag hozzájárulhat-e a Bt. gazdasági tevékenységének (gazd.tev.) vagyont teremtenek?
Fontos, hogy bármely ált. járóbeteget illető kezelést csak orvos intézhet kizárólag.
A kérdés, hogy
- Kültag hozzájárulhat-e aki nem képesített a megjelölt gazd.tev. végzésére?
Elnézést aki nem érti a számviteli/pénzügyi/orvosi részét remélem így érhető.
Azaz, a kültagja a Bt.-nek, a gazd.tev.-ége által létrehozott vagyonával hozzájárulhat-e a Bt. vagyonához?
A telephelyi főtevékenység: ált.járóbeteg ellátás
A járóbetegeket kizárólag orvosok kezelhetnek orvosi szempontból, pl. írhat fel receptet.
Ha a kültag, mondjuk egy nővér, akkor ő végez gazdasági tevékenységet (vagyont képez) de nem járulhat hozzá a Bt. vagyonához mert a főtevékenység szerint nem jogosult rá.
Ez így van-e?
És a másik ha gazdasági tevékenységet végez valaki, akkor kötelező-e a számlázás, gondolom fix, de minden esetben?
Nyugodj már le, kérdező és fogalmazd meg érthetően a kérdésedet, ne kapkodj! 😂
Olvasd át háromszor mielőtt kiírod.
Most én vagyok hülye vagy ez teljesen értelmetlen?
Amit értek, talán
Bt
Beltag háziorvos
Kültag nővér
Kérdés, hogy a nővér részt vehet-e a betegek ellátásában? Vagy mi a kérdés?
"És a másik ha gazdasági tevékenységet végez valaki, akkor kötelező-e a számlázás, gondolom fix, de minden esetben?"
Ugye viccelsz? 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!