Mi a véleményetek?Az időpontokat a járóbetegszakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató, a beutalóval igénybevehető ellátások esetén a beutaló orvos, beutaló nélkül igénybe vehető ellátások esetén a beteg háziorvosa vagy kezelőorvosa jegyezhetné elő
"Vagyis egyelőre szó sincs arról, hogy a beteg maga foglalna időpontot az ellátást nyújtóhoz."
"a tervezethez közzétett hatásvizsgálati lapon az áll, az intézkedés bevezetése következtében
a beteg minél egyszerűbben és minél gyorsabban kap időpontot a számára szükséges szakrendelésre, továbbá a beteg ellátása valóban az általa lefoglalt időpontban valósul meg.
Ez persze megvalósulhat úgy, hogy az előjegyző szolgáltató vagy orvos a beteggel egyeztetve írja be az időpontot, ám nem változtat azon, hogy az időpontfoglalást ténylegesen nem a beteg hajtja végre.
Hát ez egy vicc:D Mégis hogy képzelik? Hogy a beutaló orvosnak még a sok baromság mellett arra is van ideje, hogy a betegnek időpontot foglaljon?
Meg ha az ember el akar menni egy nem is beutalóköteles rendelésre, akkor előtte elmegy a háziorvoshoz, hogy foglaljon neki időpontot? Ez röhej.
Nekem pl. szakorvosi javaslat kell a szemcseppemhez, amit általában 1 évre kapok meg.
Eddig: felhívtam telefonon a szakrendelőt, mondtak időpontokat és ami nekem is megfelelő volt, arra beírtak.
Most majd menjek el a háziorvoshoz, foglaljon nekem egy időpontot. Közben a váróban a betegek meg majd felemlegetik mindkettőnk édesanyját.
Utolsó jöhetsz hozzám háziorvosi gyakorlatra. Te fogod ezt csinálni.
Marika néni ráér hívogatni a szakrendelőt, aki fiatalabb és nem ér rá az tud foglalni online, aki nem ért a nethez az meg megkérdezheti a szomszédját.
Egyébként annyira jellemző, hogy elvégeztek egy egyetemet és halvány lila gőzötök sincsen a tényleges betegellátásról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!