Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi a véleményetek?Az időpontok...

Mi a véleményetek?Az időpontokat a járóbetegszakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató, a beutalóval igénybevehető ellátások esetén a beutaló orvos, beutaló nélkül igénybe vehető ellátások esetén a beteg háziorvosa vagy kezelőorvosa jegyezhetné elő

Figyelt kérdés

"Vagyis egyelőre szó sincs arról, hogy a beteg maga foglalna időpontot az ellátást nyújtóhoz."

"a tervezethez közzétett hatásvizsgálati lapon az áll, az intézkedés bevezetése következtében

a beteg minél egyszerűbben és minél gyorsabban kap időpontot a számára szükséges szakrendelésre, továbbá a beteg ellátása valóban az általa lefoglalt időpontban valósul meg.

Ez persze megvalósulhat úgy, hogy az előjegyző szolgáltató vagy orvos a beteggel egyeztetve írja be az időpontot, ám nem változtat azon, hogy az időpontfoglalást ténylegesen nem a beteg hajtja végre.

[link]

2023. aug. 4. 13:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez egy vicc:D Mégis hogy képzelik? Hogy a beutaló orvosnak még a sok baromság mellett arra is van ideje, hogy a betegnek időpontot foglaljon?

Meg ha az ember el akar menni egy nem is beutalóköteles rendelésre, akkor előtte elmegy a háziorvoshoz, hogy foglaljon neki időpontot? Ez röhej.

2023. aug. 4. 13:17
 2/13 A kérdező kommentje:

Nekem pl. szakorvosi javaslat kell a szemcseppemhez, amit általában 1 évre kapok meg.

Eddig: felhívtam telefonon a szakrendelőt, mondtak időpontokat és ami nekem is megfelelő volt, arra beírtak.

Most majd menjek el a háziorvoshoz, foglaljon nekem egy időpontot. Közben a váróban a betegek meg majd felemlegetik mindkettőnk édesanyját.

2023. aug. 4. 13:18
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha ezt bevetik, biztos felmond az összes háziorvos.
2023. aug. 4. 13:19
 4/13 A kérdező kommentje:
Hát ha viccnek szánták, nekem rossz a humorérzékem, mert nem tudok nevetni rajta.
2023. aug. 4. 13:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Egészségügyben dolgozom, hidd el, én se röhögök.
2023. aug. 4. 13:22
 6/13 A kérdező kommentje:
Komolyan, elképzelni se tudom, hogy ki és hogyan találhat ki ilyet.
2023. aug. 4. 13:30
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát a Fidesznek az egészségügy átalakítását tekintve eddig csak és kizárólag el.ott ötletei voltak.
2023. aug. 4. 14:17
 8/13 anonim ***** válasza:
Én háziorvos vagyok. Olyan jó olvasni, hogy a betegek szerint is orbitális baromság ez az ötlet.
2023. aug. 4. 21:57
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Én most csinálom a gyakorlatomat ( hallgató vagyok) és ez a rendszer azoknak lesz segítség , akiknek nincs időpontjuk előre . Tehát vannak az akut és kontrollra jövő betegek, illetve egy 3.csoport , aki esetleg nem olyan sürgős bajjal menne el a szakorvoshoz. Tehát adott Marika néni , fájdogál egy ideje a dereka és elballag a házi orvosához. Ő pedig tud neki időpontot foglalni és nem neki kell hívogatni a szakrendelőt. Ez egyfelől jó is lehet, de megint egy újabb teher a háziorvosok nyakára .
2023. aug. 7. 18:56
 10/13 anonim ***** válasza:

Utolsó jöhetsz hozzám háziorvosi gyakorlatra. Te fogod ezt csinálni.

Marika néni ráér hívogatni a szakrendelőt, aki fiatalabb és nem ér rá az tud foglalni online, aki nem ért a nethez az meg megkérdezheti a szomszédját.

Egyébként annyira jellemző, hogy elvégeztek egy egyetemet és halvány lila gőzötök sincsen a tényleges betegellátásról...

2023. aug. 7. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!