Kell e a T1041-es nyomtatványon bejelenteni bármit is ebben az esetben?
Figyelt kérdés
Még 2022.-ben Katás vállalkozóként indítottam vállalkozást. Ekkor a Katás vállalkozásindítás miatt létrejött a biztosítotti bejelentés is, így nem kellett külön T1041-es nyomtatványt beadni ezzel kapcsolatban, ha jól tudom. Közben 2022. szeptemberében általányadozó lettem a KATA változások miatt és egészen 2023. decemberéig aktív volt a vállalkozás. 2023. decemberétől idén 2024. január 1.-ig szünteletettem a vállalkozást. A kérdés az, hogy ebben ez esetben kell e a T0141-es nyomtatványon beadnom bármit is, hogy 1 hónapig szünetelt a biztosítás?jan. 1. 20:53
1/8 anonim válasza:
A biztositás tud szünetelni?
Szerintem csak a tevékenységed tud...
Vagy nem?
2/8 anonim válasza:
Először is 2022 szeptemberében kellett volna 1041, hogy létrejött a jogviszonyod. Aztán még egy kellett volna decemberben, amin bejelented a biztosítás szünetelését. Majd egy harmadik 1041 kell most, amin jelented a szünetelés végét.
3/8 A kérdező kommentje:
Értem, a 2022 szeptemberi bejelentés megvolt, vizsont a 2023-as decemberi szünetetltetést nem jelentettem az 1041-es-en. Küldjem be akkor az ekmaradt decemberit a szünetelésről, majd ezt követően a legújabbat a szünetelés végéről?
jan. 1. 23:24
5/8 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm.
jan. 2. 00:41
6/8 A kérdező kommentje:
Még annyi kérdésem lenne, hogyha megkérem az automatikus részletfizetést, akkor tudok EFO-ban alkalmazottat bejelenteni újra?
Ugyanis egyszerűsített foglalkoztatási járulékból és SZOCHO-ból meghaladja atartozásom a 300.000-ret. A szabály ilyenkor az, hogy nem elég 300.000.-alá vinni a tartozást, EFO-t csak a tartozás teljes rendezése esetén lehet bejelenteni. Ha megkapom a részletet, akkor a részletfizetés alatt elvileg 0-nak tekintik ezt a tartozást és tudok EFO-ban embert bejelenteni?
jan. 2. 02:38
8/8 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm
jan. 2. 17:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!