KATA-s EV szüneteltetésekor kell 19T1041-et beküldeni vagy csak a T1011-et?
Figyelt kérdés
19T101E a szüneteltetés, viszont nem világos, hogy a 19T1041-es azt annak kell aki mást foglalkoztat vagy annakis aki saját maga az Egyéni vállalkozó és a szüneteltetés miatt esetleg változást kell bejelenteni.2019. márc. 12. 14:23
1/8 anonim válasza:
anyám borogass.... mit akarsz tulajdonképpen bejelenteni? nincs másik jogviszonyod és eü szolgáltatási járulékra akarsz bejelentkezni, mert akkor t1011, 1041-es elvileg nem kell, hacsak korábban be nem küldted....
2/8 A kérdező kommentje:
KATA-s Egyéni vállakozást szüneteltetni és bejelentkezni a havi 7500Ft-os EÜ biztosításra.
Az meg van, meg is kaptam a fizetési határidőket, de nem tudom hogy a
T1041-en be kell-e jelenteni a változást, hogy a biztosítási jogviszony szünetel mint egyéni vállalkozó, és hogy adott dátumtól meg új biztsítási jogviszony van.
Nem tudom miért írják hogy kell T1041 ha azt mondod nem kell.
2019. márc. 12. 17:08
3/8 A kérdező kommentje:
Annak idején be lett küldve a T1041 sok évvel ezelőtt, de most nem akarja megnyitni az ÁNYK, nem tudom már mi volt benne.
2019. márc. 12. 17:12
4/8 anonim válasza:
sima ev-nek kell, katásnak elvileg nem, de ha anno be lett adva, akkor le kell zránod a jogviszonyt rajta, ezért írtam hogy jó lenne tudni mikor mi ment be. Saját ügyfélkapudon ebeven kérdezd le a biztosítottsági adataidat, akkro látod hogy mi lett jelentve
5/8 A kérdező kommentje:
Megnézem köszönöm!
Hiába akarom megnézni a régen beküldött T1041-et, nincs megfelelő nyomtatványsablon hibaüzenetet ad az ányk. v.2.88.0 verziója.
2019. márc. 13. 05:31
6/8 anonim válasza:
Nem fogod tudni a nyomtatvány sablon hiánya miatt, ebev rendszeren belül tudod lekérdezni, hogy mikor mi lett bejelentve....
7/8 anonim válasza:
Ugye ezért kéne egyszer legalább egyszer néha az a fránya könyvelő....
8/8 A kérdező kommentje:
ez sajna így van :D
az EBEV meg hibát ír, meg azt sem tudom mit kérdezzek le, és abban mit nézzek.
Összesítő jelentés adatainak lekérdezése?
2019. márc. 13. 13:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!