Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyibe kerülne egy kocsmát...

Mennyibe kerülne egy kocsmát üzemeltetni?

Figyelt kérdés
amolyan rockkocsmára gondoltam. nincs semmi végzettségem, így üzemeltethetnék ilyen helyet, vagy fel kell vennem valakit, aki ilyen végzettséggel rendelkezik?valamint milyen papírokat és kb. mennyiért kell beszerezni?kb. mennyibe kerülne bérelni és fenntartani egy ilyen helyet? tegyük fel, hogy jól menne, mennyi idő alatt hozná vissza a befektetést, valamint mennyit lehet rajta keresni?TAPASZTALATOKAT, VÉLEMÉNYEKET várok!!!!
2010. okt. 18. 21:59
 1/8 anonim ***** válasza:

Vendéglátós végzettség alap, az kell hozzá.

Te akarsz dolgozni ott, vagy alkalmazottakat is akarsz? Mert akkor az ugye plusz pénz. Hogy kit veszel fel, az a te dolgod.

Mondjuk bérleti díjat nem tudok mondani, de például hogy egy sima épületből használható kocsma legyen az kb 2 millió forint.

A bevétel az attól függ, hogy hol, mennyire forgalmas helyen, és mekkora reklámmal csinálod.

Nekem a falusi kocsmám elég jól profitál, de 2 év kellett hozzá, mire igazán láttam azt, hogy pénz van belőle.

Heti 400-500 ezer ft az ital, és kb 100 000 az édességek ilyesmi. Cigit nem igen éri meg árulni.

+ villany, víz, fűtés, tisztítószerek...

itt meg olvashatsz az engedélyekről:

[link]

2010. okt. 18. 22:16
 2/8 anonim ***** válasza:

Az első kommentelő leírt mindent, egyet is értek vele.

"Cigit nem igen éri meg árulni. "

Sokan a cigi miatt mennek be oda, és ha bemennek van rá esély, hogy: "Na, igyunk meg egy sört!" "Játszunk egy meccset a csocsón!" stb. De a cigin tényleg nincs haszon sajnos.

2010. okt. 21. 17:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekünk is volt anno kocsmánk, több mint 10évig üzemelt, csak eladtuk. Még mindig működik, csak nem a miénk.

Szerintem játékgépeket is megérné üzemeltetni. Nekünk úgy volt, hogy adtak 30%-ot a profitból, csak legyen ott a gép a kocsmába. De készülj fel arra (főleg ha faluban lesz a kocsma), hogy aki ott gépezik, annak a felesége majd megy reklamálni. (Hozzánk is jöttek, hogy minek engedjük be a férjét, elissza a fizetését meg elgépezi stb.) Annyira elegünk volt ebből, hogy végül elvitettük a gépet. Meg attól is függ milyen korosztályt célzol meg. pl. Nekünk inkább 40felettiek jártak, de van nem messze egy kocsma, ahova 28-30alattiak. Itt van zenegép, darts, póker stb.. Sok sikert hozzá!

Profitot nem tudok mondani, mert ez nagyon sok mindentől függ. Volt egy kocsma a falunkban, hogy míg volt egy alkesz nagyon ment, de mikor meghalt bezárták a kocsmát. Annyi hasznot vitt oda, hogy eszméletlen....

Költségekről:

Könyvelés, az havi 10-15ezertől felfele van úgy tudom. Sok az adó, ÁNTSZ-nek megfelelni, APEH is a nyakadra fog járni. Sajna ez van, de meglehet belőle élni!

2010. okt. 21. 18:03
 4/8 A kérdező kommentje:
én egy fiataloknak szóló rockkocsmát szeretnék, a 18-30ig kb korosztálynak. szeretnék csocsót, biliárdot, ismeretlen zenekaroknak fellépési lehetőséget. és olcsó árakat, viszonylag.
2010. okt. 21. 18:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Akkor olyannak is kell lennie.

pl: Falon Iron maiden plakát, a pult széle szegecses legyen stb.

Ha majd akarsz bandákat meghívni ajánlom:

[link]

(A gitárost ismerem és nagyon jól játszanak szerintem)

Azt hiszem Nyír1-en, vagy Debrecenben is van egy ilyesmi kocsma, amit te szeretnél nyitni. Gun a neve. Egész jó hely, azt mondják! De ha az elején nem nagyon fut a szekér ne törj le, mert mindenütt így van! Meg kell ismertetni a kocsmát másokkal is.

2010. okt. 21. 18:22
 6/8 A kérdező kommentje:

szia!

a fazonírozás miatt nem aggódóm, nagy fantáziám van...vörös falakat szeretnék fekete csíkokkal, fotelokat, csocsót, biliárdot...

névnek a Cross-Road -ra gondoltam (keresztút)

ez milyen?

2010. okt. 21. 19:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem bejön. De erről szélesebb körben kellene rákérdezned.
2010. okt. 21. 21:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Még karaoke is jó ötlet lenne. (pl. Depresszió-Tűzön és vízen át számát elénekelni)

Legalább is n örülnék neki!

2010. okt. 24. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!