Mennyibe kerülne egy kocsmát üzemeltetni?
Vendéglátós végzettség alap, az kell hozzá.
Te akarsz dolgozni ott, vagy alkalmazottakat is akarsz? Mert akkor az ugye plusz pénz. Hogy kit veszel fel, az a te dolgod.
Mondjuk bérleti díjat nem tudok mondani, de például hogy egy sima épületből használható kocsma legyen az kb 2 millió forint.
A bevétel az attól függ, hogy hol, mennyire forgalmas helyen, és mekkora reklámmal csinálod.
Nekem a falusi kocsmám elég jól profitál, de 2 év kellett hozzá, mire igazán láttam azt, hogy pénz van belőle.
Heti 400-500 ezer ft az ital, és kb 100 000 az édességek ilyesmi. Cigit nem igen éri meg árulni.
+ villany, víz, fűtés, tisztítószerek...
itt meg olvashatsz az engedélyekről:
Az első kommentelő leírt mindent, egyet is értek vele.
"Cigit nem igen éri meg árulni. "
Sokan a cigi miatt mennek be oda, és ha bemennek van rá esély, hogy: "Na, igyunk meg egy sört!" "Játszunk egy meccset a csocsón!" stb. De a cigin tényleg nincs haszon sajnos.
Nekünk is volt anno kocsmánk, több mint 10évig üzemelt, csak eladtuk. Még mindig működik, csak nem a miénk.
Szerintem játékgépeket is megérné üzemeltetni. Nekünk úgy volt, hogy adtak 30%-ot a profitból, csak legyen ott a gép a kocsmába. De készülj fel arra (főleg ha faluban lesz a kocsma), hogy aki ott gépezik, annak a felesége majd megy reklamálni. (Hozzánk is jöttek, hogy minek engedjük be a férjét, elissza a fizetését meg elgépezi stb.) Annyira elegünk volt ebből, hogy végül elvitettük a gépet. Meg attól is függ milyen korosztályt célzol meg. pl. Nekünk inkább 40felettiek jártak, de van nem messze egy kocsma, ahova 28-30alattiak. Itt van zenegép, darts, póker stb.. Sok sikert hozzá!
Profitot nem tudok mondani, mert ez nagyon sok mindentől függ. Volt egy kocsma a falunkban, hogy míg volt egy alkesz nagyon ment, de mikor meghalt bezárták a kocsmát. Annyi hasznot vitt oda, hogy eszméletlen....
Költségekről:
Könyvelés, az havi 10-15ezertől felfele van úgy tudom. Sok az adó, ÁNTSZ-nek megfelelni, APEH is a nyakadra fog járni. Sajna ez van, de meglehet belőle élni!
Akkor olyannak is kell lennie.
pl: Falon Iron maiden plakát, a pult széle szegecses legyen stb.
Ha majd akarsz bandákat meghívni ajánlom:
(A gitárost ismerem és nagyon jól játszanak szerintem)
Azt hiszem Nyír1-en, vagy Debrecenben is van egy ilyesmi kocsma, amit te szeretnél nyitni. Gun a neve. Egész jó hely, azt mondják! De ha az elején nem nagyon fut a szekér ne törj le, mert mindenütt így van! Meg kell ismertetni a kocsmát másokkal is.
szia!
a fazonírozás miatt nem aggódóm, nagy fantáziám van...vörös falakat szeretnék fekete csíkokkal, fotelokat, csocsót, biliárdot...
névnek a Cross-Road -ra gondoltam (keresztút)
ez milyen?
Még karaoke is jó ötlet lenne. (pl. Depresszió-Tűzön és vízen át számát elénekelni)
Legalább is n örülnék neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!