Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kft. van. Felmerült egy...

Bogica0616 kérdése:

Kft. van. Felmerült egy kisebb anyagi gondom. Kft. Től tudok kölcsön kérni?

Figyelt kérdés
Vagy ez lehetetlen? Ha igen akkor, hogyan? A könyvelőm jelenleg elérhetetlen. Hitelt még nem akarok felvenni.
2023. okt. 18. 15:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
87%
Vegyel ki penzt a cegbol. Hivd fel a konyvelod
2023. okt. 18. 16:12
 2/18 anonim ***** válasza:

Miért nem tudsz egy normális kérdést megfogalmazni?

A kérdésedből nem derült ki, hogy a kft. a tied-e, vagy részben a tied, esetleg másé.

Milyen kapcsolatban vagy az említett kft-vel?

2023. okt. 18. 17:51
 3/18 anonim ***** válasza:

Próbáljuk megfejteni mi lehet a kérdés:

Kérdezőnek van egy kft-je és egy másik kft-től akar kölcsönt a saját kft-jének?

Vagy saját maga akar pénzt kivenni a saját kft-jéből?

2023. okt. 18. 17:55
 4/18 anonim ***** válasza:
78%

Első olvasásra én is azt gondoltam, hogy a Kft-jének van anyagi gondja, és lenne szüksége kölcsönre egy másik kft-től.

Aztán az első válasz elbizonytalanított.

De aztán arra gondoltam, hogy ki az a hülye, akinek van egy cége kellő mennyiségű pénzzel, és ahelyett, hogy osztalékot vagy fizetést venne ki belőle, kölcsönt akar.

De ilyen kommunikációs képességekkel nem hiszem, hogy Kft-je lenne. Nem tudom. Majd leírja, már igy is többet foglalkoztam a kérdésével mint ő maga.

2023. okt. 18. 18:05
 5/18 anonim ***** válasza:

"Majd leírja, már igy is többet foglalkoztam a kérdésével mint ő maga."

Ott a pont!

2023. okt. 18. 18:07
 6/18 anonim ***** válasza:
Tessék...?
2023. okt. 18. 18:15
 7/18 anonim ***** válasza:
Igen, ez is egy megoldás, csak számolj rá kamatot.
2023. okt. 18. 20:44
 8/18 A kérdező kommentje:
Bocsánat csak a gyerekem beteg. A Kft. az enyém. Magán kiadasom lenne és nem céges. Ha normális munkahelyem lenne akkor kölcsön kérnek. A kérdés csak annyi, hogy megtehetem saját vállalkozás esetén is.
2023. okt. 19. 06:49
 9/18 anonim ***** válasza:

Bocsánat, de még mindig nem tudjuk, hogy a saját kft-dből szeretnéd kivenni a benne lévő pénzt, vagy mit is szeretnél?

Ha a kft. bankszámlájáról szeretnél költeni, az nem fog úgy menni, hogy azzal fizetsz a boltban.

Fel kell venned a pénzt és bevételezni házipénztárba. Onnan már költheted és majd visszarakod. De a kft-d bankkártyájával nem költekezhetsz magáncélra, ez nem egy egyéni vállalkozás.

De nem vagyok könyvelő, majd egy könyvelő kijavít.

2023. okt. 19. 08:54
 10/18 A kérdező kommentje:
Igen a sajátonbol szerettem volna kivenni. Köszönöm a válaszod, sokat segítettél.
2023. okt. 19. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!