Vagy egy ötletem, amit szeretnék megvalósítani. Hogyan álljak neki?
Úgy gondolom, hogy majdnem akkorát robbanna, mint a wolt, vagy a vinted. Annyian használnák, mint a jófogást, rendszeresen.
Csináltam üzleti tervet, megvan a dizájn, logó, minden, ami a weboldallal kapcsolatos.
Kértem rá árajánlatokat, de 5-10 milliós nagyságrend, és mindenki azt javasolta, hogy a marketing miatt legalább 2-3x ennyi pénz kellene, és akkor még semmit nem hozna.
A konkrét terveket direkt nem mondtam el senkinek, csak egy hasonló dologgal vezettem le mindent, amivel tudtak árajánlatot adni.
Olvastam, hogy kell végezni piackutatást, van-e rá igény, jogilag megvalósítható-e, és kell egy profi fejlesztőcsapat is.
Hogyan tudok elindulni az úton, hogy ne lopják el az ötletem? Hogyan kell egy piackutatást megcsinálni, hogy valós legyen? Hogyan és hol tudok tőkét szeretni rá, vagy befektetőt találni, mint startup?
Ha valaki be is finanszírozza ezt a 20-30 milliót, ami az induláshoz kell, akkor hány % részesedést fog kérni ezért?
Hol rendeznek ilyen startup bemutatókat?
Bármilyen észrevételt, tippet szívesen fogadok, köszi előre is!
"Hogyan és hol tudok tőkét szeretni rá, vagy befektetőt találni, mint startup?"
Közösségi finanszírozással, ha életképes és eladható amit kínálsz, akkor elképzelhető, hogy összegyűjtheted a kellő tőkét, de a lapjaidat ahhoz is ki kell terítened, máskülönben ki és mire adna neked akár 10 eurót is.
"Csináltam üzleti tervet"
Na, mutasd!
Közösségi finanszírozás sokkal nehezebb, mint amilyennek tűnik.
Nem nagyon van olyan magyar példa ami sikeres lett.
Szerintem fogjatok össze:
Találtam egy piaci rést, de nincs pénzem, mit csináljak?
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..
"Besétálsz a bankba és kérsz"
Lehet, hogy hülyeségnek hangzik de tényleg ez lehet a megoldás. Ha ennyire biztos vagy a sikeredben, akkor megcsinálod hitelből aztán visszafizeted. miért kockáztatná más a pénzét a te ötletedre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!