Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Vagy egy ötletem, amit szeretn...

Vagy egy ötletem, amit szeretnék megvalósítani. Hogyan álljak neki?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom, hogy majdnem akkorát robbanna, mint a wolt, vagy a vinted. Annyian használnák, mint a jófogást, rendszeresen.

Csináltam üzleti tervet, megvan a dizájn, logó, minden, ami a weboldallal kapcsolatos.

Kértem rá árajánlatokat, de 5-10 milliós nagyságrend, és mindenki azt javasolta, hogy a marketing miatt legalább 2-3x ennyi pénz kellene, és akkor még semmit nem hozna.

A konkrét terveket direkt nem mondtam el senkinek, csak egy hasonló dologgal vezettem le mindent, amivel tudtak árajánlatot adni.

Olvastam, hogy kell végezni piackutatást, van-e rá igény, jogilag megvalósítható-e, és kell egy profi fejlesztőcsapat is.

Hogyan tudok elindulni az úton, hogy ne lopják el az ötletem? Hogyan kell egy piackutatást megcsinálni, hogy valós legyen? Hogyan és hol tudok tőkét szeretni rá, vagy befektetőt találni, mint startup?

Ha valaki be is finanszírozza ezt a 20-30 milliót, ami az induláshoz kell, akkor hány % részesedést fog kérni ezért?

Hol rendeznek ilyen startup bemutatókat?

Bármilyen észrevételt, tippet szívesen fogadok, köszi előre is!

2023. okt. 13. 10:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
29%

Hát úgy sehogy, ha nem mondod el a konkrét ötletet.

Na meg eleve, logo megvan meg a honlap terve, de azt nem tudod egyáltalán lenne-e igény rá?

Valószínűleg ezért nem fog senki komolyan venni.

Az meg már vicc kategória, hogy ennyi infóból majd bárki is megmondja, hogy hajlandó-e 20-30milliót kölcsönadni és milyen feltételekkel.

Ha ennyire félted az ötleted, akkor banki hitel marad. Nyilván van tőkéd/önerőd, ha már ennyit belefektettél.

2023. okt. 13. 10:20
 2/15 A kérdező kommentje:

A megfelelő helyen, a megfelelő embernek természetesen átadnék minden infót.

A dizájnhoz és a logóhoz volt kreativitásom és informatikai tudás, ezért van meg. A többiben nincs rutinom.

2023. okt. 13. 10:29
 3/15 anonim ***** válasza:
66%

"Ha valaki be is finanszírozza ezt a 20-30 milliót, ami az induláshoz kell, akkor hány % részesedést fog kérni ezért?"

Ha valaki befinanszírozza ezt a 20-30 milliót (helyetted), akkor nem ő fog részesedést kérni tőled, hanem te tőle. 😂

Sajnos "szuper" ötletekkel vagyis álmokkal tele a padlás, de 99%-uk piaci környezetben életképtelen.

2023. okt. 13. 10:49
 4/15 anonim ***** válasza:
43%
Jelentkezz a cápák műsorba és terjeszd elő nekik az ötletedet. De mondok jobbat. Kezd kicsiben, higgy magadban, és csináld. Ha kicsiben kezded, kialakul az is hogy mekkora kereslet lesz rá, esetleg menet közben könnyebben tudsz változtatni.
2023. okt. 13. 10:54
 5/15 anonim ***** válasza:
0%

Én megfinanszorozom neked, ha tényleg jó ötlet.

Viszont elköteleződést várok a részedről.

Mit ajánlasz? 🤔

2023. okt. 13. 11:13
 6/15 anonim ***** válasza:
79%
Az ötleten nincs mit ellopni, egy forintot nem ér. Ami ér valamit az a belerakott több évnyi munka meg az a (nagyon alábecsült) 20-30 millió.
2023. okt. 13. 11:13
 7/15 anonim ***** válasza:
66%
programozd le saját magad. Butítsd le annyira, hogy el tudj indulni vele és ne kelljen rá 30 milla.
2023. okt. 13. 11:28
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

Elég sok startupos esemény van, kicsit nézelődj a témában.

Viszont ötlet fázisban senki nem fog komolyan venni, 20-30 millió bevonására már vagy a teljes piackutatás és kidolgozott terv kell vagy konkrét piaci tapasztalat.

Az hogy a 20-30 millióért hány százalékot kérnek is attól függ, hogy milyen stádiumban vagy. Ha már a piacon vagy és vannak ügyfelek sokkal kevesebbet kell adnod, mint egy "ötletért", aminek lényegében nincsen értéke.

2023. okt. 13. 11:34
 9/15 anonim ***** válasza:
63%

Nekem is van vagy 100 "világmegváltó" ötletem vállalkozásra, lassan tele a noteszem, kérdező, de nem tolonganak a befektetők, hogy meg akarnák finanszírozni valamelyiket. 😂

Úgyhogy vagy tegyél fel hirdetést a megfelelő helyre, vagy kezdd el kisebb léptékben.

Azt meg hidd el, hogy nincs olyan, amit egyedül te találtál ki. Lehet, hogy valaki valahol már csinálja, csak nem tudsz róla.

2023. okt. 13. 12:43
 10/15 anonim ***** válasza:
47%
Besétálsz a bankba, és kérsz.
2023. okt. 14. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!