Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan biztosíthatok automatik...

Gyula__ kérdése:

Hogyan biztosíthatok automatikus részletfizetést a vásárlóimnak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Elég sokat keresgéltem, de nem egyértelmű számomra. Azt szeretném, ha a vevőim kapnának egy linket, amire rákattintva belépnek egy fizetési felületre, ahol 3 havi részletfizetést tudnak kezdeményezni. Van ilyen pl. a PayPal-nál, esetleg a Discordon, vagy bármilyen szolgáltatónál? Azt találtam, hogy ha Mastercard-dal fizetnek, bizonyos feltételek esetén a SimplPay felajánlja a részletfizetést, de ez nem elég nekem. Köszi a válaszokat!

2023. okt. 4. 20:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem kell ehhez MNB engedély?
2023. okt. 4. 20:59
 2/12 anonim ***** válasza:
67%

És miért jó az ha neked tartozik, vagy épp nem fogja kifizetni a terméked/szolgáltatásod? Max peres alapon tudod behajtani rajta a pénzt, mi jó pár év lesz.

Vegyen fel áruhitelt, számlahitelt a bankjától, fizesse ki a terméked és tartozzon a banknak, ne neked.

Vagy ne vegye meg a terméket, mert nem engedheti meg magánka.

2023. okt. 4. 21:00
 3/12 anonim ***** válasza:

* max úgy, hogy utalással fizet és szerződésbe beleírod, hogy hány hónapi részlet. Majd imádkozol, hogy a következő hónapban befizesse.

Nekem volt tanfolyam amit részletekbe fizettem 6 hónapig, Az úgy ment hogy én mint vevő utaltam át, mikor kaptam az adott havi díjbekérőt. Persze simán megtehettem volna azt is, hogy nem fizetem aztán pereskedjen az eladó.

2023. okt. 4. 21:02
 4/12 anonim ***** válasza:
Kérdező, termékre vagy szolgáltatásra?
2023. okt. 4. 21:54
 5/12 A kérdező kommentje:

Kérdező vagyok.

1: Biztos nem. Annyi részletben kérem az árat, amennyiben akarom.

2-3: Olyan megoldást keresek, ahol a szolgáltató automatikusan vonja le a kártyájáról/számlájáról a pénzt, nem a vevő utal egyesével. Az összeg viszonylag nagy (80-100 e Ft), úgy gondolom, hogy sokaknak könnyebb lenne részletben fizetni.

4: Egyszeri szolgáltatás (tanfolyam).

2023. okt. 5. 00:15
 6/12 anonim ***** válasza:

@Kérdező

És ha valakinek mégis tartozása lesz, mert időközben mondjuk új bankkártyát igényel és esetleg SimplePayen keresztül a régebb rögzített kártyaadatokról már nem tudsz levonni hiába akarnál?

5k forint egy új kártyáért mondjuk jó deal, ha a 80-100ezerből 60-80ezer fentmaradt...

Mivel fogod ezt számontartani? Mit csinálsz, ha aktív hiteltartozás mellett a vásárló kéri, hogy töröld az adatait? GDPR miatt compliantnek kell lenned, de a kártyadatokra szükség van a fizetésteljesítéshez...

Tényleg megéri ennyi plusz munkával ilyen szolgáltatást biztosítani? Mert még csak nagyon utána se néztem, szóval ez a két lehetőség is csak a jéghegy csúcsa a problémáknak, ami ilyennel felmerülnek.

2023. okt. 5. 09:14
 7/12 anonim ***** válasza:
Néhány vásárlót offline is számon tud tartani, nem valószínű, hogy százas, vagy ezres nagyságrendben vásárolnálak egy 100 ezres szolgáltatásból online.
2023. okt. 5. 11:35
 8/12 anonim ***** válasza:

Ennek azért jogszabályi keretei vannak. Ha üzletszerűen végzi, akkor a kiállított számlákat be kell tudnia mutatnia és nem csak egy rongyos füzetet, hogy a Bözsi itthagyott 10-20 ezret.

Ha belföldi a vállalkozás, akkor pedig online adatszolgáltatási kötelezetsége is van NAV felé. Ha a vállalkozás külföldre van bejegyezve akkor aztszem nem, viszont a számlakiállítás magyar jogszabályi kötelezetségei akkor is érvényesek.

2023. okt. 5. 13:50
 9/12 anonim ***** válasza:

Magyarán akkor részszámlákat kell kiállítania a befizetésekről számvitelileg. Jobban mondva nem is részszámlákat, mert ahhoz egy szerződés kellene, hanem minden egyes befizetésről egy külön számlát.

Ezt viszont bajosan lehetne automatizálni mikrovállalkozási keretek között szerintem.

2023. okt. 5. 15:44
 10/12 A kérdező kommentje:

6: Nem valószínű, hogy a vevőim ilyet csinálnának, de ha néha előfordul, benyelem. Ha tévedek, és többen visszaélnek vele, akkor megszüntetem a lehetőséget.

A fizetési adatok nyilvántartása jogos érdek, annak hiába kéri a törlését. Egyébként olyan megoldást szerettem volna, ahol nem én tartom nyilván ezeket, hanem a szolgáltató.

7: Havi 10 emberrel már megérné, havi 20-nál nem számítok többre, úgyhogy az adminisztráció nem túl nagy.

8-9: Ez a másik lehetőség, szerződéssel és részszámlákkal. Ezt akartam elkerülni az automatizálással.

2023. okt. 5. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!