Automatikus részletfizetési kérelem. Ez most elutasítás?
Az automatikus kérelemre hozott határozatot írásban fogod megkapni. Ha nincs ügyfélkapud, akkor postai úton. A határozatban tételesen fel lesz sorolva, hogy milyen számlaszámra, milyen határidőn belül, mekkora összeget kell megfizetned. Amikor átveszed a levelet, onnantól számított 15 nap még a jogerő, csak utána könyvelik fel a részleteket.
A kérelem elbírálása alapból 30 nap, de ha semmi probléma nincs vele, akkor gyorsabban megy. Ha nem írtad a kérelembe bele, hogy csekket igényelnél, akkor nem fognak küldeni, azt külön kell kérned.
Tehát ez a 3 csekk valószínűleg nincs összefüggésben a kérelemeddel.
Egészségügyi szolgáltatási járulék (TB) elmaradásod van? Ha igen, akkor arra küldtek valószínűleg 3 darab csekket, mivel ezt egy automata küldi, ezért nincs tudatában, hogy Neked folyamatban van egy kérelmed.
NAV Egészségügyi szolgáltatási járulék 10032000-06055826 adatok vannak a csekken?
Igen, TB elmaradásom van (bonyolult ügy, egyetem után 2 évig nem fizettem, mert nem tudtam hogy ezt kell, de amikor megtudtam akkor bejelentkezéskor visszamenőleg bevallottam mikortól kellett volna mert ki akarom fizetni, de csak részletekben tudom).
Ma kaptam meg a határozatot a 12 csekkel. Szerencsére elfogadták a kérelmet.
Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!