Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan vállalkozzak pénz nélkül?

Hogyan vállalkozzak pénz nélkül?

Figyelt kérdés
Ha nekem van egy szakmám, vagy értek egy bizonyos területhez de nem vesznek fel cegek dolgozni, meg nem is szeretném más céget gyarapítani. Hogyan legyen pénzem vállalkozásra? Van üzleti tervem is. Szüleim nem tudnak tőkét adni, hitelt nem akarok felvenni, befektetőt meg nem találok. Általában a befektetők már meglévő vállalkozásba fektetnek csak be.
2023. szept. 12. 18:05
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
90%

@39

Csak nálad fix összeg az átalányadós járuléka.

(Plusz azok számára, akik nem érik el a számukra érvényes költséghányad alapján számolt jövedelmet. Na, ők elég kevesen vannak...)

A vonatkozó jogszabály szerint viszont

15% személyi jövedelemadót

18,5% társadalombiztosítási járulékot és

13% szociális hozzájárulási adót kell bevallani és megfizetni.

Határidő mindig az aktuális negyedévet követő hónap 12-e.

Namost akkor vagy te tévedsz vagy a vonatkozó jogszabály.

"A hátralék meg megy a behajtásra, elsőre jövedelemből, aztán ha nem fedezi akkor gépjármű."

Ez is tévedés.

A behajtási sorrend ugyanis a következő:

1. Fizetési felszólítás

2. Inkasszó

3. Jövedelemletiltás

4. Ingóságok/ingatlan által történő behajtás

2023. szept. 18. 00:02
 42/47 anonim ***** válasza:
0%

"Hogyan legyen pénzem vállalkozásra? Van üzleti tervem is."

Igen? Milyen üzleti terved van?

2023. szept. 18. 08:25
 43/47 anonim ***** válasza:
0%

00:02

Ugyanezt írtam le, csak nem § virágnyelven, százalékok helyett meg írd már a számítható LEGKISSEBB összegeket, elő a farbával, akkor ne legyen mit takargatni!

Még a végén elhiszem, hogy vállalkozni ingyen van!

2023. szept. 18. 08:48
 44/47 anonim ***** válasza:
0%

Mellesleg az ilyen aljas könyvelőket mint ez aki itt osztja az "észt" messzíről kerülje el minden kezdő!

Ezek ilyen tipikus NAVOSOK másodállásba könyvelőként, a báránybőrbe bújt farkas...

Semmi használhatót nem fogtok tőle kapni, csak a § "szentírást" százféleképpen fogalmazva meg magyarázva aztán ha nem érted, még te vagy a hülye, persze a tanácsadása egy tízezer lesz / óra a becsülete természetesen hófehér.

2023. szept. 18. 08:51
 45/47 anonim ***** válasza:
0%
Voltam én is ilyen könyvelőnél, amikor kérdeztem tőle, mi az a székhelyszolgáltatás, meg mit jelenta "cégtemető" azt modta, ő még ilyenekről sosem hallott...
2023. szept. 18. 08:53
 46/47 anonim ***** válasza:
0%

Csak nálad fix összeg az átalányadós járuléka.

15% személyi jövedelemadót

18,5% társadalombiztosítási járulékot és

13% szociális hozzájárulási adót kell bevallani és megfizetni.

Nálad is fix összeg, a legkissebb törvényes minimálbérre számítva.

Mert attól kevesebb nem lehet!!! Ha pedig vállalkzás mellett nincsen "főállásod" akkor mnimum 8 órás (heti 40 óra) törvény által beszabályozott minimálbérrel, vagy garantált bérminimummal KELL számolgassad ezeket százalékokat!

Akkor? 2023-ban mennyi forint is ez amennyiben semmiféle kedvezményre (nyugdíjas, rokkant stb)

nem vagy jogosult?

2023. szept. 18. 09:00
 47/47 anonim ***** válasza:
0%

Nulla forint mi? Majd első negyedévet követő 12.-e után mi?

Álmodj :D

2023. szept. 18. 09:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!