Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan vállalkozzak pénz nélkül?

Hogyan vállalkozzak pénz nélkül?

Figyelt kérdés
Ha nekem van egy szakmám, vagy értek egy bizonyos területhez de nem vesznek fel cegek dolgozni, meg nem is szeretném más céget gyarapítani. Hogyan legyen pénzem vállalkozásra? Van üzleti tervem is. Szüleim nem tudnak tőkét adni, hitelt nem akarok felvenni, befektetőt meg nem találok. Általában a befektetők már meglévő vállalkozásba fektetnek csak be.
2023. szept. 12. 18:05
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
32%

"#17

Linkeld."

Kérésed számomra parancs:

[link]

2023. szept. 13. 09:42
 22/47 anonim ***** válasza:
29%
Én is leginkább dolgozgatnék valahol, valamit, a 4 milliós diákhitel ha jól sejtem olyan helyen költődött el ami adott némi előképzettséget, tehát semmiképp sem minimálbérről indulnék.
2023. szept. 13. 14:16
 23/47 anonim ***** válasza:
0%
Hitel
2023. szept. 13. 19:46
 24/47 anonim ***** válasza:
20%
Figyelj, cimbi, pénzből bárki tud vállalkozni, még a hülye is. Pénz nélkül meg művészet!
2023. szept. 13. 20:08
 25/47 anonim ***** válasza:
32%

"Hogyan vállalkozzak pénz nélkül?"

A havi járulékokra magyarországon pénz kell így sehogy...

Magyarországon bármit is akarsz először is egy nyugdíjast kell eltartanod!

Meg azt a sok semmirekellőt akiknél éves a várólista, de egész nap csak ücsörögnek a rendelőbe.

2023. szept. 14. 20:32
 26/47 anonim ***** válasza:
92%

A vállalkozás első hónapjában nem kell járulékokat fizetni. Sőt, átalányadózóként, egy jó kezdési időzítéssel akár az első negyedévben sem.

Aki meg az első hónapban nem termeli ki a következő hónapban/negyedévben fizetendő járulékait, az ne vállalkozzon, neki full felesleges!

2023. szept. 14. 21:10
 27/47 anonim ***** válasza:
0%

"A vállalkozás első hónapjában nem kell járulékokat fizetni. Sőt, átalányadózóként, egy jó kezdési időzítéssel akár az első negyedévben sem."

Ezt fejtsd ki légyszíves!

2023. szept. 14. 22:40
 28/47 anonim ***** válasza:
100%

Ezen nincs mit kifejteni. Magyarul van leírva, úgy kell értelmezni, ahogy le van írva.

A járulékok mindig a tárgyhót követő hónap 12-én esedékesek. Tehát, ha majd október 1-én indítasz egy egyéni vállalkozást, akkor a járulékaidat november 13-án kell befizetni. Tizenkettedike lenne a határidő, de az vasárnapra esik, így az azt követő napon lesz esedékes.

Ha meg esetleg átalányadózó egyéni vállalkozó lennél október 1-től, akkor az első járulékfizetési határnap 2024. január 12. (Negyedévenként kell bevallást benyújtani, s a járulékokat fizetni. Mindig a negyedévet követő hónap 12-én.

2023. szept. 14. 23:31
 29/47 anonim ***** válasza:
0%

"Ha meg esetleg átalányadózó egyéni vállalkozó lennél október 1-től, akkor az első járulékfizetési határnap 2024. január 12. (Negyedévenként kell bevallást benyújtani, s a járulékokat fizetni. Mindig a negyedévet követő hónap 12-én."

Tehát semmit nem kell fizetnie 3 hónapig? TB-t sem (egészségügyi szolgáltatási járulékot)?

2023. szept. 15. 07:49
 30/47 anonim ***** válasza:
94%

"Tehát semmit nem kell fizetnie 3 hónapig? TB-t sem (egészségügyi szolgáltatási járulékot)?"

Pontosan így van, ahogy írod.

Tavaly még havonta kellett mindezt, idén negyedévente kell bevallást küldeni és befizetni.

Azt még nem tudjuk, jövőre mi lesz az elvárás ezzel kapcsolatban.

2023. szept. 15. 14:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!