Ha nem számítana a befektetett pénz, milyen vállalkozást indítanátok, mibe fognátok szívesen?
1: Hát, hogy ne unatkozz, érezd, hogy teszel valamit, és nem csak úgy elmegy a nap, hanem másokért dolgozol - de csak olyant, amit szeretsz csinálni, amivel örömet okozol.
2: Természetesen az ilyen lelkületű emberekre értem a kérdést, akinek elég, hogy naponta várja az ebédet, értelemszerűen nem fog csinálni semmit.
Én akkor érezném magam biztonságban illetve szerintem úgy lehet egy "nem számít a pénz" jellegű helyzetet ép ésszel bírni, ha a jelenlegi utamat folytatnám, csak nyílván pénzben bővelkedvén sokkal kényelmesebben és gyorsabban haladnék. Azaz:
A) megtalálnám az útját-módját hogy a jelenlegi, adatokkal, számolgatással járó, kezdő pénzügyes melómat hogyan tudnám valamilyen szabadúszó tevékenységbe (BI fejlesztés vagy ilyesmi) átvinni. Elvégeznék néhány tanfolyamot, konzultálnék szakértőkkel, csinálnék pár minta projektet, építgetném a portfóliója. Vennék egy rendes laptopot, alakíthatnék az itthoni home office-omon, az is lehet hogy tartós helyet bérelnék egy coworking irodában, ilyesmik. Ez és a megélhetés költségei az első 1-2 évre, amíg nincs elég megrendelésem, 10 millió körüli összeg.
B) az A-val párhuzamosan telepítenék egy gyümölcsöst mert ez az amihez értek, és amivel úgy tudok foglalkozni hogy nem lemerít, hanem tölt. Ha az A) beindult akkor lehetne gondolkozni rajta hogy hogyan tegyem jövedelmezővé, közvetlen piaci árusításon túl ami valljuk be nem bomba üzlet. Feldolgozás, turizmus, bármi.
C) (ezt A-tol és B-től függetlenül is szívesen csinálnám - ha pénz nem számítana) összevásárolgatnám a házban, amiben lakom a lehető legtöbb lakást. Kiadogatnám, folyamatosan fejlesztgetném őket, az egyik szárnyban kialakítanék egy önműködő (hogy ne nagyon kelljen személyzet) apartmanházat, a másik szárnyban összenyitnék pár lakást és ott laknék. Pincétől padlásig tudnám hasznosítani ezt az épületet aminek jelenleg kb 30%-a üres, kihasználatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!