Magyarországon a kkv-s vállalkozók zöme miért nézi ennyire "madárnak" a fogyasztóit? Az emberek meg miért ekkora balekok? Értem én, hogy szabadpiac van, de akkor ne a kormány legyen a hibás!
Ha esetleg pár példa kellene:
- Klímás "dzsukel" 160 ezret keres egy átlag random klímaszerelésen tisztán de még a "baráti ár" is legalább 80 rongyos.
- Állatorvos egy huszasért köszön kb, aztán csak úgy röpködnek a százasok ha még esetleg műteni is kellene.
Akkor a gyengébbek kedvéért:
Hol van egálban az éves átlag 3-6 milliós nettó jövedelem alkalmazottként egy másodállású vállalkozó éves 17-25 millás nettó jövedelmével, pl: a fenti két példára.
Ennyi erővel akkor a vállalkozók hamarosan egymásnak szolgáltatnak majd, ha a kissebb jövedelműek nem bírják majd megfizetni.
Előbb utóbb a saját "felhőjükbe" szorulnak nem?
Mi lesz a vége? Számlát számláért?
Akkor a gyengébbek kedvéért:
a vállalkozó kockáztat, beruház milliókat, akár tízmilliókat, befektet, éjt nappallá téve dolgozik, s több adót fizet, mint amennyit az alkalmazott összesen keres. Lényegében ő tartja el a közszférát.
Az alkalmazott ezek közül egyiket sem csinálja.
Én pontosan értem miről beszélsz, megy a sírás hogy nem találnak nettó 400-ért embert, de a többtízmilliós kocsi az KELL, mert ő vállalkozó 😅
Ezeknek a "kkv-knek" jelentős része egyébként pénzmosoda (?), különféle ügyeskedések, adózási módszerek, támogatások kreatív felhasználása, egyéb megoldjuk okosba' lehetősegek, amihez mindig jól jön egy vagy több cég stb. A fogyasztók átb*szása és a melósok kizsigerelése utolsók között van a prió listán de szerintem a bevétel sorai között is.
"a vállalkozó kockáztat, beruház milliókat, akár tízmilliókat, befektet, éjt nappallá téve dolgozik, s több adót fizet, mint amennyit az alkalmazott összesen keres. Lényegében ő tartja el a közszférát."
Ezt a Walt Disney-ben láttad? Csakmert szép kis mese! Nem is értem miért volt az a navos lista az adótartozásokról, meg minek tartanak fent ilyen merkúr bevetési csoportokat, mi a cégtemető fogalma az adóoptimalizálás (elkerülés) és még sorolhatnám.
@7 Miért a vállalkozók 0,1%-át emeled ki? Mert ők szerepelnek az általad kedvelt bulvársajtóban?
A másik 99,9% pedig építi az országot. Ők teszik lehetővé, hogy legyen munkahelyed, s életed...
Te mit szívsz? Kell nekem is belőle!!!
:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!