Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Át lehet úgy adni egy saját...

Át lehet úgy adni egy saját vállalkozást(büfé),hogy jelenleg is üzemel,haccp, biztosítás stb, minden rendezve. De a helyet én is bérlem?Ő fizetnék tovább a bérleti díjat,rezsit.Csinálná,akár azt amit én vagy bővítené a kínálatot.

Figyelt kérdés
2023. júl. 30. 10:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Milyen cég vagy vállalkozási formában csinálod jelenleg? Egyéni vállalkozóként, vagy társas vállalkozóként?
2023. júl. 30. 11:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Egyéni
2023. júl. 30. 11:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Mivel a hatósági engedélyek a te nevedre, egyéni vállalkozásodra vannak megkérve, ezért csak a te neveden futhat tovább. Vagy átalakulsz Kft-vé és eladod a céget. Egyéni vállalkozást nem tudsz eladni.
2023. júl. 31. 00:12
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. júl. 31. 09:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is újra meg kell kérni minden engedélyt az új vállalkozó nevére. De szerintem ha befáradtok együtt a NAV ügyfélszolgálatára, kézséggel elmondják a tudnivalókat ingyen.
2023. júl. 31. 13:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Saját magának kell megkérnie az összes hatósági engedélyt, addig nem üzemelhet. Addig csukva lesz a büfé. Ha a saját neveden futtatod tovább azzal, hogy maaaajd az új bérlők közben megszerzik a saját nevükre az engedélyeket, akkor csak halogatni fogják és ha közben nem tartják be az előírásokat és beteg lesz valaki, vagy kijön ellenőrizni a Nébih, akkor te fogod kapni a milliós bírságot. Számlaadás elmulasztásáért is a százezres bírságokat.

Úgyhogy a legtisztább, hogy becsukod a boltot, kiírod, hogy átmenetileg zárva. Átkötitek a bérleti szerződést a tulajdonossal az új bérlő nevére, ő beszerzi az engedélyeket, pénztárgépet, mindent, aztán nyithat.

2023. júl. 31. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!