Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Friss vállalkozóként megtalált...

Friss vállalkozóként megtalált a Metro. Ha vásárolok, azt kötelező bejövő számlaként elszámolni?

Figyelt kérdés

3 hónapja vagyok vállalkozó. Jött a Metro áruháztól egy promo a vállalkozásra, amiben ajándékutalványt is küldtek. Ha felhasználom az utalványt, akkor nyilván a számlán rajta lesz az adószámom. Ezt a számlát muszáj leadnom a könyvelőnek és elszámolni a vállalkozásba?

Átalányadós egyéni vállalkozó vagyok és mivel szellemi tevékenységet végzek, gyakorlatilag semmilyen költségem nincs, illetve élelmiszert vennék a Metroban is, ami nyilván nem kapcsolódik a vállalkozáshoz.

2023. júl. 29. 15:07
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Oké, köszönöm. Csak ennyire lettem volna kíváncsi, hogy ha a vállalkozásra kapok számlát, kell-e bármit tennem vele.

Szoftverfejlesztéssel foglalkozom, nem veszek sem alapanyagot, sem mást. Max technikai eszközöket vehetnék a vállalkozással kapcsolatban, mint laptop és hasonlók, de azok már eleve megvoltak.

2023. aug. 4. 09:21
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia. Újra írok mert látom az első hozzaszolast amit írtam nem sikerült elolvasni.

A

Pénztárnál a néni megkérdezi céges vagy privát. Azt mondod privát. ennyi. A privát vasarlasra NEM ad számlát így NINCS mit elszámolni.

Különben se szükséges elszámolni ahogy írták de ez esetben nincs szamla így nem is tudod elszamolni.

Ilyen egyszerű

2023. aug. 4. 09:24
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mentek a zöld pipák.
2023. aug. 4. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!