Friss vállalkozóként megtalált a Metro. Ha vásárolok, azt kötelező bejövő számlaként elszámolni?
3 hónapja vagyok vállalkozó. Jött a Metro áruháztól egy promo a vállalkozásra, amiben ajándékutalványt is küldtek. Ha felhasználom az utalványt, akkor nyilván a számlán rajta lesz az adószámom. Ezt a számlát muszáj leadnom a könyvelőnek és elszámolni a vállalkozásba?
Átalányadós egyéni vállalkozó vagyok és mivel szellemi tevékenységet végzek, gyakorlatilag semmilyen költségem nincs, illetve élelmiszert vennék a Metroban is, ami nyilván nem kapcsolódik a vállalkozáshoz.
Oké, köszönöm. Csak ennyire lettem volna kíváncsi, hogy ha a vállalkozásra kapok számlát, kell-e bármit tennem vele.
Szoftverfejlesztéssel foglalkozom, nem veszek sem alapanyagot, sem mást. Max technikai eszközöket vehetnék a vállalkozással kapcsolatban, mint laptop és hasonlók, de azok már eleve megvoltak.
Szia. Újra írok mert látom az első hozzaszolast amit írtam nem sikerült elolvasni.
A
Pénztárnál a néni megkérdezi céges vagy privát. Azt mondod privát. ennyi. A privát vasarlasra NEM ad számlát így NINCS mit elszámolni.
Különben se szükséges elszámolni ahogy írták de ez esetben nincs szamla így nem is tudod elszamolni.
Ilyen egyszerű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!