Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan lehet név nélkül...

Hogyan lehet név nélkül kiadni könyvet?

Figyelt kérdés
Már több vázlatot is készítettem, mindegyiket különböző könyvekhez, viszont van három befejezett. Eddig nem adattam ki, csak a barátaimnak mutattam meg és ők egyszerűen imádták, de a végén mindig megkaptam: ,,Ez hogy nincs még kint a könyvesboltokban..." Most jutottam el odáig, hogy rávegyem magam, hogy egy próbát megérne, miért is ne, maximum elutasítanak a kiadók, nincs benne semmi, viszont van egy kis bökkenő... Az én családom elég konzervatív, viszont a könyvekben van ,,1-2" pikánsabb jelenet. Lehet, hogy valakinek, sőt, a többségnek, aki rendszeresen olvas mai könyveket teljesen normális, viszont engem otthon megfojtanának emiatt, viszont kitörölni sem szeretném, mert ezek nem csak egyes jelenetek, hanem építő és tartó elemei az egész történetnek, amik nélkül nem lennének olyanok, amilyenek... Ehhez kérnék segítséget, hogy így ennek tudatában próbálkozzak, és ha igen akkor hogyan, vagy teljesen felejtsem el...

2023. jún. 25. 22:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Név nélkül sehogy. Viszont: kezdő íróként amúgy is csak saját költségeden tudnád kiadni (hacsak nem te vagy A Zseni, a milliárdból egy, akit azonnal felkapnak). A nyomda meg azt fogja kinyomtatni, amit rendelsz. Ha olyan anyagot adsz le, aminek a címlapján Kiss Piroska szerepel íróként, akkor úgy jelenik meg, függetlenül attól, hogy téged valójában Szömölnökmelléki Ferdinándnak vagy Patakfalvi Jolánnak hívnak-e. Kiadóval is lehet úgy szerződést kötni, hogy adott néven akarod megjelentetni az írásaidat.
2023. jún. 25. 22:28
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
Rengeteg író publikál, publikált álnéven.
2023. jún. 25. 22:32
 3/14 anonim ***** válasza:
82%
Álnéven is írhatsz, pl kedvenc írónő Vavyan Fable kinek valós neve Molnár Éva.
2023. jún. 25. 23:11
 4/14 anonim ***** válasza:
87%

Teljesen normális írói álnevet használni. Például a kedven íróm: Rejtő Jenő, akinek nemcsak P.Howard, hanem Gibson Lavery álneve is volt. Az előbbi főleg a légiós, kalandregényeihez, az utóbbi a western témájú írásaihoz tartozott. Akit még kedvelek: Lörincz L. László, pedig nemcsak a saját, de az angol nevén, Leslie L. Lawrence néven is publikál. Választhatsz ellenkező nemű írói álnevet is, ahogy fentebb mások is írták, de olyant is, ami csak felületesen utal rád.

Szerintem, magán kiadónál próbálkozz, keress egy szimpatikusat. A Google segít. Vagy nyomdában - ha van rá kereted - bármit kinyomtatnak, bármennyi példányban, amennyit rendelsz, és fizetsz. Az e-book kiadás sem hülyeség.

2023. jún. 26. 05:05
 5/14 anonim ***** válasza:
82%
Nyugodtan kiadhatod álnéven. De attól még szerződnöd a saját neveden kell és ha otthon észreveszik, hogy kifizettél egy halom pénzt mondjuk 100 vagy 300 példány könyv legyártásáért, azt majd megmagyarázod valahogy. 😂
2023. jún. 26. 12:43
 6/14 anonim ***** válasza:
63%
Ha netán sikered lesz és befutott író leszel, akkor viszont úgyis büszke lesz rád a családod, bármilyen konzervatívok is.
2023. jún. 26. 12:45
 7/14 anonim ***** válasza:
67%
Álnevet (művesznevet) használj
2023. jún. 26. 12:57
 8/14 anonim ***** válasza:
Tudnál egy részletet küldeni a könyvekből? Kíváncsi lennék az írói vénádra!
2023. jún. 26. 13:10
 9/14 anonim ***** válasza:
30%

"Rengeteg író publikál, publikált álnéven."

Na de azoknak is tudjuk azért a valódi nevüket is, nem?

2023. jún. 26. 22:13
 10/14 anonim ***** válasza:

#9: Általában tudjuk, mert amikor keresett író lesz, akkor kiderül, VAGY már a könyv belsejében, az aprószedetben, ahol az ilyen tudnivalókat írják: ha pl. fordítás, akkor mi az eredeti cím, engedélyezték a kiadást, ki az aki a fordítást végezte, stb. Néha itt kiírják az író eredeti nevét. Találkoztam olyan regénnyel, ahol úgy tűnt, mintha fordítás lenne, de igazából a fordítónak feltüntetett volt az írója az egésznek.

DE biztos van olyan eset, amikor az író nem szeretné, hogy a valódi neve napvilágra kerüljön, és akkor nem is fog, ha a kiadó beleegyezik ebbe.

2023. jún. 27. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!