Ha saját szörpöt szeretnék árulni a piacon, van bejelentési kötelezettségem? Mit kell tennem ehhez a tevékenységhez, hogy elkezdhessem?
Amíg csak a barátaidnak csinálsz szörpöt megrendelésre, addig semmit. Ha üzleti alapon akarod, akkor meg vállalkozás, megfelelően felszerelt konyha, HACCP és minden egyebek, több milliós befektetéssel.
Inkább csinálj szörpkészítő tanfolyamokat hasonló unatkozó anyukáknak, legalább lesz társaságod és még keresel is vele. És viheti haza a tanfolyamról a saját készítésű szörpjeit.
5. Nem lenne rossz ötlet csak nem ebben az országban :). Egy magyar ember ennél lelemnyesebb, rákeres a Youtube-on.
Egyépként igen, mindenféle étel és ital kszítéshez végzettség kell legalább egy embernek aki eppen dolgozik. Nyilván ha kicsi a vallalkozas akkor egyedül dolgozol, ezért neked kell elvgezni egy vendéglátós iskolát. Helyet kell bérelni a piacon is, ezért nem érné meg egy pár üveg szörp miatt.
""Kistermelői tevékenység:
A kistermelői tevékenység megkezdését a kistermelő
köteles írásban bejelenteni a gazdasága vagy az élelmiszer
előállítás helye szerint területileg illetékes járási
hivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi
osztályához (továbbiakban: járási hivatal), ahol a kistermelőt
nyilvántartásba veszik (regisztráció). A regisztráció
díjmentes, a bejelentés módjával kapcsolatban a járási
hivatal ad felvilágosítást.
Regisztrált kistermelő az általa megtermelt alapterméket,
illetve abból, saját maga által előállított kis menynyiségű
élelmiszert értékesíthet. Az egyes termékekre
vonatkozó kis mennyiségeket a rendelet 1. melléklete
határozza meg.
Ha a kistermelő gazdaságában nem biztosíthatóak az
élelmiszer-előállítás és -forgalmazás feltételei, azt a lakóhelyén
is végezheti , előállítási részfolyamatot más vállalkozással
vagy kistermelővel is elvégeztethet.
A kistermelő bizonyos szolgáltatásokat (pl. füstölés, aszalás,
szárítás) is végezhet magánszemélyek és más kistermelők
részére.
A kistermelő falusi vendégasztalt üzemeltethet, melynek
keretében vidéki környezetben a házi élelmiszerekhez
és gasztronómiai hagyományokhoz kapcsolódó tevékenységek
bemutatására, és az elkészített élelmiszerek
helyben fogyasztásra kerülhet sor. Felhasználható a saját
maga által megtermelt vagy előállított , és – kizárólag
kiegészítő alapanyagként – vásárolt élelmiszer, valamint
más kistermelőtől vásárolt késztermék is.
Állati eredetű termék csak hatósági állatorvosi bizonyítvány
birtokában hozható forgalomba, melyet a kistermelő
kérelmére a járási állategészségügyi hivatal hatósági
állatorvosa állít ki. A hatósági állatorvosi bizonyítvány a
kiállítástól számított egy évig hatályos, és a kistermelő
kérelmére évente meghosszabbítható.""
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!