Tényleg nem kell adózni magánvállalkozóként ha már van egy főállásod?
Van egy főállásom, ahol kevesebbet kell dolgozom, mint a heti 40 óra, de papíron 40 órás főállás. A családi vállalkozásunkon belül.
Ezen felül szeretnék más munkákat elvállalni magánvállalkozóként.
Családon belül mondták, hogy mivel van már egy főállásom, így nem kell majd semmilyen adót fizetnem magánvállalkozásban, SZJA-t sem.
(Igaz, ez a nyugdíjamnak nem jó, de valszeg nem is fogunk kapni már akkor)
Ez mese szépen hangzik, de feltételezem nem ilyen egyszerű és van ennek egy határa. Mi ez a határ?
Hiszen ha ilyen egyszerű lenne feltétlelezem minden szoftverfejlesztő keresne egy ismerőst aki bejelenti egy minimálbéres főállásra, aztán zsebre rakná a +2 milliás senior vállalkozói fizetést és röhögve kifizetné a br 200 ezeres fizetés járulékait.
Köszi, akkor hogy működik?
Feltételezve egy havi kb 1 milliós bevételt.
Amúgy nyílván komolyabban utána nézek majd, és beszélek egy könyvelővel, de alapötletnek tettem ki a kérdést, hogy mennyire járható út.
Meg persze még kezdőbb fejlesztő vagyok, így realisztikusan 1 millió körül menne és nem a +2 milliós senior fizu körül. Tehát az is lehet nem is találok olya cégek, aki nyitott rá, de ez már más történet lesz.
"persze még kezdőbb fejlesztő vagyok"
Lehet téged privátban keresni melóval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!