Megér egyáltalán havi 10-20ezer Ft-ot az a vergődés a NAV-val, ami egy garázs kiadásával jár?
Bérleti szerződés bárhogy megfogalmazható szinte, ha közjegyző ellenjegyzi onnantól közokirat, és hatályos.
Aki nem tartja be az ellen a közjegyző lép hivatalból!
Ennyi! Az adózásból meg felesleges nagy problémát csinálni mivel ez piti összeg, és ha a NAV-nak valami baja van, majd küld egy érdeklődő levelet.
Azt értem, van egy keret, amiből terveztél, hogy veszel belőle egy garázst, amit 10-20 évig tervezel tartani a remélt értéknövekedésért. Mellette vagy kiadod, vagy nem, némi plusz bevételért.
De én másra gondoltam, megvenni egy olcsó ingatlant, ami kijön ebből az összegből, majd eladni nemsokára drágábban. Megint venni egyet és így tovább.
"megvenni egy olcsó ingatlant, ami kijön ebből az összegből"
Elképzelésem nincs hogy ez alatt mire gondolsz.
Itt 28 millió egy másfél szobás panel, és ez vidék.
Kérdező amúgy ezt a garázstémát azért gondold ám át befektetési szempontból, ha ebbe pénzt raknál, mert van rá építményadó. (ezt szeretik 5 évre visszamenőlet kiszabni határozatban, és kb "agyonbaxni" vele az embert főleg karácsony előtt).
Nehogy odajusson a dolog, hogy az elkérhető bérleti díj, és az építményadó meg a garázst terhelő közösköltség összege között kábé egyenlőségjelre jöjjenek ki a számok.
Mivel az úgy egy nagy nulla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!