Mit csinálok rosszul, ha száz külföldi gyártócégnek e-mailt küldök árakat kérve és ebből három válaszol és azok is csak árnélküli katalógust küldenek?
Szerb, román és horvát cégeknek küldtem e-maileket. Semmi különöset nem írtam: "I hope this email finds you well. My name is ... I am a manager of ... firm.
I would like to inquire about your products, such as pricing, minimum quantity and services, e.g. if you provide dropshipping. Thank you!
Yours sincerely,"
Azért, mert ez nem így működik.
Levegőbe senki nem ad árat, x db anyámkínja termékre ad
Gmail? Jó hogy nem röhögtek ki
Alibabát meg ne hasonlítsuk normális európai gyártócégekhez, a dropshiping kérdés is vicces. Vagy gondolod, hogy majd egyesével küldözgetik a vackokat
Komoly üzlet úgy kezdődik, hogy a saját domaines email címedről írsz egy levelet, hogy x darab kutyafülét, y darab anyámkínját vennél. Kérsz egy árajánlatot
Leírod, hogy xy cég nevében (adószám) kerested meg őket.
Rengeteg cégnek gmail-es az e-mail címe. Az európai kulturában akkor ez valami őrület, hogy az eladók nem rakják ki az árakat normálisan? 2023-ban hogy van-e dropshipping szolgáltatás mitől vicces, miért ne küldözhetnék egyesével mint más cégek? Ebay-en, Amazonon is vannak gyártó cégek, egyesével küldik a filléres vackokat mert van normális ügyfélszolgálatuk.
Ez is milyen komolytalan, honnan tudom hogy miből mennyit vennék ha nem tudom az árakat? Te a péknél végigkérdezgeted az árakat, mert nincsenek kiírva?
Ezt megírtam már.
Egy komolyan vehető cégnek nincs gmailes címe
Azért nem írnak árakat ki, mert ha rendelsz 1000 hűtőt egyszer meg 10000 hűtőt évente, annak más lesz a darabára ill MOQ esélyes, hogy olyan nagyságrend, hogy egy noname gmsiles című cégből nemnézik ki, hogy venne.
Nem válaszolnak, mert leinfozták a céged
A dropshiping meg egy vicc egy komoly cégnek, senki nem fog 1-1 termékkel foglalkozni, úgy, hogy az ügyfél mindet más címre kéri, mert
- jogilag bonyolult, hogy nem az ügyfélnek szállít ill. a teljesítés igazolása ne ces
- nem éri meg az ügyfél helyett fuvart intézni 1-1 szarra
- MOQ valószínűleg nem 1-2 darab
Komolyabb vásárlásnál ügyfél leül tárgyalni a cég Salesesével, nem dob egy generál gmailes emailt
Gyártás megrendelésre van a legtöbb helyen, az MOQ se egy hasracsapás, hanem ahhoz kapcsolódik, hogyan gyártanak (1-1 kivételtől eltekintve megrendeléseket gyártanak le, sokszor katalógustermék esetén is) ami akkora hercehurca kis tételre, hogy bele se kezdenek.
Ha nem Gmail akkor se hinném, hogy ugrált volna 90 gyártó cég. Akkor ezek szerint a fő ok, hogy a tipikus gyártó cég egy nagyvállalat, melynek csak nagyvállalatokkal éri meg foglalkoznia.
Tehát akkor egy kereskedő KKV-nak vagy sok nagy gyártónál kell kopogtatnia hogy találjon olyat, amelyik jó a számára, vagy olyan gyártókat kell keresnie, amelyek nem nagyvállalatok?
Egy kkv vásároljon disztribúciós központból
De kétlem, hogy te a gmailes címeddel kkv vagy. Évi 2-3 ezer forintért lehet saját domained, weblappal és emaillel, te meg gmaillel bohóckodsz
"if you provide dropshipping"
#nagykereskedés
A dropshipping mióta számít nagykereskedésnek? 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!