Tudok hasonló üzletet indítani mint ahol dolgoztam?
Csináltam egy kis üzletet ami még nem igazán indult be de szeretem csinálni, van felvétel egy nagyon hasonló helyre a termék ugyan az csak más a fő kategóriája a termékeknek.
Például: Bútort készítesz vállalkozásban de ahol dolgozni akarsz az kizárólag konyha bútorokat gyárt és ad el de te mondjuk fürdőszoba bútorokat akarsz gyártani és eladni. Ha jelentkezel hozzájuk dolgozni, lehetséges e hogy megtiltják neked hogy felhasználd az ott szerzett tudásodat a saját üzletetben? Valami rémlik hogy a munkavállalói szerződésekben belerakhatnak ilyet is.
Előre is köszi az értelmes válaszokat.
Cége válogatja. El kell olvasni a szerződést.
Hallottam már ilyenről amit te is írsz, ebben az esetben egyszerűen nem kell aláírni a szerződést.
Unokatestvérem utazási irodában dolgozott, az ő szerződésében az szerepelt, hogy a felmondás napjától számított 2 éven belül nem nyithat saját irodát és erre irányuló vállalkozásba sem kezdhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!