Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Tudok hasonló üzletet indítani...

Tudok hasonló üzletet indítani mint ahol dolgoztam?

Figyelt kérdés

Csináltam egy kis üzletet ami még nem igazán indult be de szeretem csinálni, van felvétel egy nagyon hasonló helyre a termék ugyan az csak más a fő kategóriája a termékeknek.

Például: Bútort készítesz vállalkozásban de ahol dolgozni akarsz az kizárólag konyha bútorokat gyárt és ad el de te mondjuk fürdőszoba bútorokat akarsz gyártani és eladni. Ha jelentkezel hozzájuk dolgozni, lehetséges e hogy megtiltják neked hogy felhasználd az ott szerzett tudásodat a saját üzletetben? Valami rémlik hogy a munkavállalói szerződésekben belerakhatnak ilyet is.

Előre is köszi az értelmes válaszokat.

2023. máj. 17. 15:44
 1/2 anonim ***** válasza:

Cége válogatja. El kell olvasni a szerződést.

Hallottam már ilyenről amit te is írsz, ebben az esetben egyszerűen nem kell aláírni a szerződést.

Unokatestvérem utazási irodában dolgozott, az ő szerződésében az szerepelt, hogy a felmondás napjától számított 2 éven belül nem nyithat saját irodát és erre irányuló vállalkozásba sem kezdhet.

2023. máj. 17. 16:14
 2/2 anonim ***** válasza:
Miért ne tudnál, ki ellenőrzi szerinted, hogy a magánvállalkozásodban milyen bútort, akármit készítesz?
2023. máj. 18. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!