Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Bérlés helyett megérné kistehe...

Bérlés helyett megérné kisteherautót venni és kiadni amikor nekem nem kell?

Figyelt kérdés

Egy évben kb 15 napra bérlek kisteherautót, amikor nagyobb mennyiségű árut hozok. (tehát havi 1-2 alkalom)

Ez egy évben kb 250ezer Ft költséget jelent. Nem sok, mert biztos kerülne ennyibe átlagosan a saját kocsi fenntartása is, viszont ha vennék egyet ami kiadó lenne az év többi napján, jó döntés lenne? Amellett hogy "megtakarítok", tudnék realizálható plusz jövedelmet szerezni?

Nem gondolkodom nagy értékűben, amit bérelni szoktam is 2 m körül ér..

2023. máj. 17. 01:01
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

50es táblánál ugyanúgy 65-től jön a csekk... ha megállít a rendőr akkor büntethet 51-re is, de akkor látja ki vezet...

amúgy meg ha autót bérelsz arról van papír percre pontos átadás-átvétellel, amiben benne van hogy a lefedett idő alatti büntetések a bérlőt illetik..

Egy évben 365 nap van, amiből 15-öt használom és marad 350 nap amikor kiadható...

Nem lopják el attól a sráctól sem akitől én szoktam bérelni...

Olyan lenne ez, mint egy autókölcsönzős vállalkozás, de egyelőre egy kocsival.. Ha 5 kocsival működik, 1-el miért ne működhetne?

2023. máj. 26. 09:57
 12/14 anonim ***** válasza:

"50es táblánál ugyanúgy 65-től jön a csekk... ha megállít a rendőr akkor büntethet 51-re is, de akkor látja ki vezet..."

Ebben tévedsz, ez csak addig van így ameddig át nem kalibrálták és újra nem hitelesítették a trafit, sok csóró önkormányzat erre a bevételi lehetőségre azonnal ráugrott!!!

Persze az "átfutási idő" ameddig kimegy a csekk még akár 4-5 hónap is lehet.

Szerintem majd lesznek itt nagy csodálkozások iskolakezdésre!

2023. máj. 31. 00:28
 13/14 A kérdező kommentje:
2023. máj. 31. 09:40
 14/14 anonim ***** válasza:

"A rendőrség szerint igen, de erre a gyakorlat ad majd választ."

Nekem elég volt a tavalyi "velencei" gyakorlat az olasz nyaraláskor..

50-es táblánál büntetett 52 km/h-ra, csakmert nem vettem pályamatricát, és inkább a falvakon keresztül kocsikáztam.

150 euro volt a büntetés.

Itt is ez jön hamarosan!

2023. jún. 1. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!