Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » A fiatalok is saját vállalkozá...

A fiatalok is saját vállalkozásba kezdenek. De ki fogja az igazi értéket teremtő munkát végezni?

Figyelt kérdés

18/f vagyok és őszintén egyáltalán nem örülök annak, amit manapság látok. Magyarországon is, de a nyugati világban már szinte nem meglepő ha egy 18 éves fiatalnak már saját vállalkozása van és abból milliókat keres. Ezek pedig mindenkit arra buzdítanak, hogy "csináld és legyél milliomos, ne legyél rabszolga, így lehetsz szabad" és sok fiatal ezt akarja csinálni. Saját márka, online webshop. Na de nekik is kell enni, inni. Ha nem lesz aki ételt készítsen, a földeken dolgozzon, a vizet tisztítsa akkor mi lesz? Az igazi értékeket ezek az emberek teremtik:

Parasztok, termelők: nélkülük nem lenne gyümölcs, zöldség, nem lenne hús mert sok paraszt tart állatot otthon

a kertészek: nélkülük nem lennének olyan szépek a kertek, a fák a köztereken

szennyvíztisztítók: nélkülük basszus vizet nem tudnánk inni

minden gyári munkás: nélkülük nem lennének termékeink amiket ma annyira használ mindenki

Szerintem az, hogy egyre több az olyan fiatal aki online pikk-pakk meggazdagodott és többé nem fog dolgozni mert van elég pénze az emberiség végét jelenti. Főleg, hogy ha valaki csinál paintbe egy jó logót és más kínai cégekkel, és az ottani gyári munkásokkal megcsináltatja olcsón és eladja itthon drágán - hát köszönjük!

Felháborító, hogy mindenki "szabad" akar lenni. De civilizációban élünk. Mindenkinek szerepet kell vállalnia és nem csak egy egérlyukon kiszakadni. Vélemények?

2023. ápr. 30. 14:04
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
77%

"Az országnak szentelni az életünket." XDDDD

Te most vagy agymosott vagy, vagy még nem eléggé érett.

2023. ápr. 30. 17:37
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

A 19. század végén Magyarországon a munkaképes korú emberek 90-95%-a a mai értelemben vett egyéni vállalkozó volt.

Mind-mind értékteremtő munkát végzett. Szóval, lehet ezt jól is csinálni.

2023. ápr. 30. 17:43
 13/27 anonim ***** válasza:
72%
Erre én is szoktam gondolni, ki fog takarítani, szemetet szedni meg ilyenek?
2023. ápr. 30. 20:46
 14/27 A kérdező kommentje:

#11 Köszönöm a szép szavakat! Gondolom, ha megtámadnák Magyarországot akkor az első lennél aki elhagyja az országot. Ami most esélyes egyébként aki figyeli a híreket. (légyszives ne fűzz hozzá további gondolatot. köszi)

#12 Persze! Nem a vállalkozókkal van a bajom. Hanem azokkal akik egérlyukakon keresztül válnak gazdaggá de a közösségünkért nem tesznek semmit!

2023. ápr. 30. 22:38
 15/27 anonim ***** válasza:
66%

Uhh, kérdező, veled se dolgoznék egy helyen, már csak ezért is jobb az EV.

#11 voltam.

2023. máj. 1. 07:30
 16/27 anonim ***** válasza:
57%
Te is tipikus világtalan fiatal vagy. Azt hiszed, hogy a Tiktok, Insta, Youtube a valóság.
2023. máj. 1. 09:36
 17/27 A kérdező kommentje:
#16 Pont, hogy a Tiktokon és a Youtubeon tevékenykedők ellen vagyok. Tehát nem sikerült megértened az én álláspontom.
2023. máj. 1. 10:51
 18/27 anonim ***** válasza:
40%

Te nem fogod fel a 16-ban leírtakat te egybites :D

Az, hogy az influenszereknél azt látod, hogy "mindenki" vállalkozósdit játszik az nem azt jelenti, hogy a való élet is ilyen. Árnyékboxolsz semmi mást nem csinálsz

2023. máj. 1. 11:01
 19/27 anonim ***** válasza:
58%
Nem is értem, hogy miért olyan fura, hogy valaki a saját vállalkozást, a szabadságot válassza az alul fizetett munka helyett.
2023. máj. 1. 13:20
 20/27 A kérdező kommentje:
Nem azzal van a baj, hanem, hogy az ételt és a vizet ugyanúgy kell termelni és tisztítani különben a vállalkozó meghal. De mindenki lenézi ezeket a munkákat és szinte senki sem akarja ezt csinálni. De elvárják, hogy legyen tiszta víz
2023. máj. 1. 13:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!