Közel 2500 db-nál is több világháborús képeslapom van, külföldi lapokból. Szeretnék egy könyvet kiadni, de nem tudom,hogy ilyenkor hogyan lehet nekifogni? Mit kell tennem?
"Saját tulajdonban lévő lapok.Én vásároltam őket/piacoztam osztrák és német börzékről."---Gondolom olyan 12-14 között lehetsz...
Hiába van meg papíron ( :))))))))) ), attól még nincs jogod felhasználni sajátként! Az nem úgy működik, hogy megveszel egy pl. egy Avatar könyvet a piacon és onnantól a tied a szerzői jog.
Legalább annyi kitartás nem ártana, hogy minimum a wikipédián elolvassad azt a pár sort!
Én inkább nyugdíjas korúnak gondolom kérdezőt.
A régi újságokról viszont írta, hogy 70 évnél régebbiek, a szerzői jogok viszont 70 évvel a jogtulajdonos halála után évülnek el, tehát az egykori fényképész halála után 70 évvel, ha övé volt a jog és nem mondjuk a kiadóé amely kiadta az adott újságot. Szóval nem egyértelműek jelenleg a szerzői jogok a képeket illetően.
Viszont meg lehet vizsgálni.
"Közel 2500 db-nál is több világháborús képeslapom van"
Ennek kb. a 10%-a fér bele egy albumba, úgyhogy erősen szelektálni kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!