Mennyire könnyű úgy vállalkozni, hogy te nem értesz az adott szakmához?
Ket olyan vállalkozót is ismerek (az egyik ács munkákkal foglalkozik, a másik pedig kőműves munkákal) akik konkrétan nem dolgoznak. Mármint fizikai részét nem végzik, az egyikről pedig tudom, hogy amúgy nem is ért hozzá. Van 4-5 emberük, amiből 1-2 profi a többi pedig segédmunkás és a munkák folyamán valamilyen szinten kitanulják.
Így mennyire éri meg vajon nekik? Én ugy gondoltam, hogy úgy érdemes csinálni, hogy te magad is dolgozol.
Biztos kevesebb a profitja, mintha ő is dolgozna.
Én is ismerek ilyen vállalkozót. Nyáron 12 ezret fizetett az embereinek és egy volt aki igazán értett hozzá, neki 15 ezret (Borsod). 5en voltak ez napi 63ezer. De egy napi munkáért simán elkért 200 ezret, hiszen 5 ember azért tudott haladni.
Az a baj neked, hogy még mindig van kata. Így akik 1-2 személyben vállalkoznak, azok sokkal olcsóbban megtudják csinálni. Gondolj bele. Nekik ha jól tudom 1 millióig minimális adó van. Fizetést nem kell adniuk senkinek, és fizetniük sem kell semmit senki után. Úgy számláznak ,hogy ne lépjék túl az 1 milliót.
Te nem fogsz tudni katával vállakozni vagyis sok a bevételed 30-40 százalékát le kell adózni. A maradékból fizetni kell az emberek fizetését meg a járulékot rájuk. A maradék összeg lesz a tiéd. Ha a katással akarsz versenyezni akkor bem nagyon marad profitod, ha meg drágább vagy, akkor meg nem hívnak sehova.
Ne kezdj olyanba, amihez nem értesz. Sokan hasalnak el.
Még szakmai hozzáértés is kevés sok esetben, ezért is jönnek mennek a kezdő vállalkozók.
Az építőmunkákban az a helyzet, hogy hiány van és akik vannak is sok esetben sz,.,r munkát végeznek.
Aki barátoméknál voltam ott is a hotelek építésével gondok voltak a hanyag munkások miatt s mondta, a környéken a legdrágább szaki is ugyanolyan vacakul dolgozik.
Marcaliban pedig ismerek jó szakikat, de nem éri meg nekik annyit utazni oda ismerőshöz.
Nos pl ezért működhet az illetőnek.
Vagy szimplán van egy kis üzleti érzéke.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!