Belefáradtam, hogy dolgozni kell. Hogyan tudok "természetgyógyász" rendelőt nyitni?
A füvezéssel mi a gáz, ha teába iszod?
A füstölés önmagában is tré, mivel ugye az alapvető légzést gátolja...
De ne mond már, hogy a teázás nem jó, minden gyógynövényt vagy növényt úgy visznek be, hacsak nem eszik meg.
Most van a szezonja az árvacsalánnak, én a múlthéten legelésztem egy kicsit nagyon fincsi, kellemesen húsos, simán jól lehet tőle lakni!
"Most van a szezonja az árvacsalánnak, én a múlthéten legelésztem egy kicsit nagyon fincsi, kellemesen húsos, simán jól lehet tőle lakni!"
Arról a lila virágúról van szó, amire most járnak a méhek? Melyik része fogyasztható, a levele a virágokkal? Milyen íze van? Nem keserű?
Szerintem ezek elvén ne nyiss rendelőt! Járóbeteg szakellátás keretein belül fitoterápia szakrendelést vezetek! De nem ezért, amit kérdezel! Vagy legalábbis ezen kérdés alapján hozzád biztos nem irányítanék beteget!
A rendelő nyitás, hosszas és kemény bürokrácia folyamat! Ha minősített és OKFŐ oklevéllel rendelkező akkupuntőr, reflexológus vagy, akkor pedig tudnod kell, hogy mi ennek a folyamata!
Vállalkozás indítása, bejelentése.
MESZK jelentkezés, nyilvántartásba vétel.
Biztosítás indítása.
Rendelő kialakítás a hatályos jogszabályok alapján.
OKFŐ engedély.
Tisztiorvosi engedély.
Rágcsálóírtási igazolás.
Iparűzési engedély.
És nem árt ha van pár 10 éves tapasztalatod, főleg reflexológusként, pár év egy gyakorlott és tapasztalt szakember mellett. Az hogy van egy papírod szart sem jelent!
Stb, STB.
De ha nem akarsz dolgozni akkor ne ezzel foglalkozz.
Betegeket gyógyítani így nem lehet!!!!!!!!!
Szeretettel:
Patrik természetgyógyász
Köszönöm a válaszodat. Sajnos több VALÓS tapasztalatom van "természetgyógyásszal".
A két utolsó:
Nejemnek rosszindulatú daganat volt a gyomorszáján. Az akupunktőre közölte, hogy a tápszereket ne egye, mert attól pattanásos lesz a bőre, ami rossz jel.
Most csinálok egy "gyógyítónak" weboldalt. Úgy leb**szott, mint a pengősmalacot, hogy miért mertem a nejemet fehér köpenyes orvosok kezére adni, a rák az már a gyógyulás része, nem szabad hozzányúlni...
A rendelő nyitásának, fenntartásának utánanéztem. Azt is látom, hogy azért engedik a "természetgyógyászokat" működni, mert ezen a vonalon nagyon sok pénzt szednek be tőlük.
Végül két (és fél) okból nem nyitottam rendelőt, pedig tudom fapofával mondani, hogy "ne szedje a gyógyszereit" vagy (látássérültnek) "Gondolkozzon el azon, mit nem akar látni" (konkrét példa, szintén nejem). Sántának: "meditáljon arra, hogy hova nem akar elmenni" (ugye milyen hatásos saját kreálmány?). Hidd el az alapokat már tudom (baromságokat bármikor tudok mondani), de drága a rendelő fenntartása, valamint a pillanatnyi ügyfélkörömet sokkal problémásabbra cserélném, illetve az én pofám nem bírná el, hogy a tanácsaim miatt halnak az emberek. Az menjen természetgyógyásznak, aki elhiszi, amit mond (nem eggyel beszéltem nagy sötétség kell hozzá), vagy kellően lelkiismeretlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!