Hogyan kell garanciajegyet adni?
Figyelt kérdés
Szeretnék egy vállalkozást nyitni. Hogyan kell garanciajegyet adni? Ezt lehet valahol venni amit aztán a termékek mellé kell adni?2023. ápr. 4. 17:58
1/7 anonim válasza:
A termék csomagolásában van benne. Amikor megveszik a vevő előtt felbontod a csomagolást, megmutatod a vevőnek hogy hiánytalan terméket vesz, majd kiveszed a garanciapapírt, lepecsételed, ráírod a vásárlás dátumát, visszateszed a dobozba és átadod a vevőnek.
2/7 anonim válasza:
Milyen termékeket szeretnél forgalmazni?
3/7 A kérdező kommentje:
Telefon kiegészítőket. Fülhallgatóhoz például még egyszer sem láttam hogy járt garanciajegy pedig nem a legolcsóbb fajta.
2023. ápr. 5. 17:19
4/7 anonim válasza:
Sok helyen a blokkon vagy a számlán van szerintem rajta. Érdemes lenne megkérdezned az adóhivatalt, illetve a pénztárgéped vagy számlázóprogramod forgalmazóját. Mivel, gondolom legálisan szeretnéd forgalmazni ezeket a cikkeket.
5/7 anonim válasza:
Nem kell garanciajegy 10.000 ft alatti terméknél, pontosabban nem kötelező, elég a blokk.
Mellesleg nézd át az új törvényt ezzel kapcsolatban mert nemrég változtattak, és értékhatárfüggő lett a szabályozás.
Szerintem a garanciajegy sem kötelező, ha a gyártó csomagol a terméke mellé ilyesmit a használati utasitással (merthogy ez a gyártó feladata) akkor azt ki lehet tölteni, de a lényeg a blokk.
6/7 anonim válasza:
Nameg akkor kell a garanciajegy ha gyártó vállal rá plusz garanciát pl: 5 ezer forintos ledlámpára 3 évet (mert ilyen is van).
De ezesetben is már a termék mellé van csomagolva és legtöbbször előre kitöltve, max a te adataidat kell csak beirni és csatolni hozzá a blokkot vagy annak másolatát, ha garanciát érvényesitenél később...
7/7 A kérdező kommentje:
10 ezer forint feletti termék esetén sem láttam. Például 30 ezer forintos fülhallgatónál. És ha valaki interneten rendeli meg tőlem ugyan úgy kibonthatom?
2023. ápr. 9. 05:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!