Szerintetek mennyire lenne nagy a sikere?
Próbáld meg kicsiben. Csinálsz párat, felbodob FB-re és ha vesznek belőle csinálsz még.
Bukni nem nagyon tudsz vele, legfeljebb elajándékozod, ha senkinek nem kell.
Hajrá.
Én pozitív ember vagyok, több saját magam által épített webshoppal és jelenleg is működő vállalkozással a hátam mögött. De te nem értesz sem a webshophoz, sem az értékesítéshez, sem vállalkozáshoz. Jelenleg csak ötleted van, amire valamire való piacfelmérés se készült.
Az, hogy szerinted van keletje a dolognak.. ha ez ilyen egyszerűen működne, akkor már dollár milliárdos lennék.
A kozmetikus épp rossz példa, mert ott az adott ember személyisége is közrejátszik, nem csak az elvégzett munkája.. Illetve kozmetikus és kozmetikus munkája között igencsak óriási a különbség.
Nálad a webshopnál nincs személyes jelenlét/befolyás, a termék versenyez a többi hasonló webshopos termékkel. Max árversenybe fogsz belebonyolódni, de az meg nem üzlet, hogy "olcsóbban adom a konkurenciánál", nem is tudod egy szint alá vinni, mert nem akkor lesz rajta profit.
Semmi egyéb hozzáadott érték nincs. Csokit teszel bele, meg parfümt? Azt megvehetik a boltban is olcsóbban mint nálad. A magyar amúgy is csóró.
Élelmiszert is árulsz? és hol fogod tárolni a készletet? Nem csak annyi, hogy bevágod a csokikat a fiókba, azt kész. Ennek előírása van. Ha nem adod el, és lejárnak.. mert bizony az élelmiszer lejár, akkor az máris veszteség. Mondhatod hogy "áh, ki nézi ezt" .. a hatóság nem fogja ezt mondani, hanem rád vágja a büntetést jó esetben és nem felfüggeszteti a tevékenységedet.
Alkoholt nem adhatsz el 18 év alattinak, + ha megvalósul a nemzeti italbolt, akkor meg kb senkinek se.
Hogy fogod ellenőrizni hogy ki 18 alatti a vásárlóid közül?
Ha bekéred a születési dátumot rendeléskor, akkor úgy pattannak le az emberek a kosár oldaladról, hogy olyat még nem látott az ecommerce.
Csomagolásról nem is beszélve. Van egy érzésem hogy soha nem csomagoltál össze egy csokor rózsát egy 1 literes (több mint 1kg-os) alkohollal.. rózsád cafatokban lesz mire megérkezik a vevőhöz.. aztán örülhet, hogy az üveg nem tört össze. Ennek speciális csomagolás kell, mivel üveg + és törékeny.. és mivel speciális szállítást igényel a kiszállítási ár is az egekben lesz.
Kiteszed a fb-ra? Ahol kb 100 emberből 1-2 fogja látni, mert annyira egy f*s lett az elérés az utóbbi években. Erre építesz egy üzletet? Hirdetés feladás pénzbe kerül. Fb ára + idehaza 27%-os áfa, ami neked kell befizetni. Akkor is ha nincs vásárlód. Adtál már fel hirdetést a hirdetéskezelőben? Láttad már egyáltalán a hirdetéskezelőt?
Először tanulni kell, aztán próbálkozni. Külömben egy rossz próba és mellé drága tanulópénz megfizetése örökre elveszi a kedved a vállalkozósditól.
Ettől függetlenül sok sikert ha belevágsz.
#3as voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!