Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » A semmiből gazdagnak lenni?...

A semmiből gazdagnak lenni? Hogyan csináltátok?

Figyelt kérdés
Mibe fogtatok bele, ami előre nem látható nyereséget ill karriert eredményezett?
2010. okt. 5. 20:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A meggazdagodni, meg a szépen megélni két teljesen külön fogalom... Normálisan megélni, jómódban, tényleg csak kitartás, és munka kérdése. Meg persze olyan munka, aminek értelme is van. Meggazdagodni viszont csak valami nagy ötlettel lehet, valami olyannal, amire mások nem jöttek rá. Ez nem feltétlenül valami újat jelent, az is elég, ha kiaknázzuk a meglévő gazdasági környezetet. A 90-es évek elejének nagy biznisze a kárpótlás volt. Aki akkor egy 3-as Golfért elherdálta a családi örökséget, az most szidja hordja a gazdákat, akik azt sem tudják mennyi pénzük van. :)
2013. febr. 20. 18:10
 12/14 anonim ***** válasza:

Az eddigi válaszolók szerintem nem gazdagok, csak jómódban élnek. Én gazdagnak azt nevezem, aki, ha nem dolgozna élete végéig, akkor passzív jövedelemből még a dédunokája is megél majd...Mert ha egy jólmenő egyéni vállakozóra azt mondjuk, hogy gazdag, akkor mit mondasz az első példámra? érted!?

Gazdag úgy tudsz lenni, ha bátor vagy. Ha minden kiskaput kihasználsz amíg "kicsi" vagy...és ha van elegendő tőkéd (sokszázmillió ill. milliárdok) Szépen mehet kiskapuk nélkül minden.

De, hogy a kérdésre válaszoljak:

Ha nincs pénzed, dolgozz!

Ha csak pénzed van, nem vagy és nem is leszel gazdag.

Ha van pénzed s ötleted (nem kell egetrengető legyen) elindulsz kicsiben, vállalkozz!

Ha elindulsz, kihasználsz mindent, amit csak tudsz (támogatások, könyvelő esze, jogi kisapuk<legalitás határán belül..persze..>marketing trükkk stb.

Ha megforgatod a szerzett vagyont sok éven át, akkor egy idő után kinövi magát a cég magától és menni fog...reálisan 10 év alatt egy egyszemélyes vállalkozás kényelmesen felfejlődik egy 150 fősre, ha akar többmilliárd Ft-os bevétellel.

Célegyenesben vagy.

Ész, kitartás, gyors helyzetmegítélő képesség gyors és jó döntéshozó képességgel, ami kell, hogy igazán sikeres vállalkozó legyél (direkt nem írtam sikeres embert).

Sok szerencsét!

2013. márc. 1. 01:46
 13/14 anonim válasza:

Én valutakereskedésbe fogtam bele; alias forex. Abszolút tudatos döntésnek nem volt nevezhető. Megelégeltem, hogy folyton kiszolgáltatott vagyok a munkahelyemen, hogy túlórázok állandóan, hogy még wc-re sem tudok néha kimenni,annyi munkám van. Persze annak ellenére, hogy a cég egyik legjobb munkaereje voltam, hiába a több év és a tapasztalat, nem fizettek meg és mentálisan egyre labilisabb lettem... aztán ezen az óminózus napon szörföztem a neten és egy fórumos párbeszéden akadt meg a szemem. Itt esett szó forexről, én pedig úgy döntöttem, hogy a főállásom mellett megpróbálom. Sikerült is találnom valakit aki ebből élt, és aki ingyen tanított meg az alapokra. Visszagondolva talán ez volt az egyik legjobb és legizgalmasabb dolog az életemben, ami csak történhetett.

Nem volt elsőre könnyű még így sem, bár a neten leírtak erről a szakmáról sokszor félrevezetőek.

De hogy a tárgyra térjek, mára már ebből élek, alig egy év leforgása alatt. Egy kicsike kertes házba költöztem, ami nagyon nagy szó volt nekem. Bár nem mondom magamat milliomosnak, hiszen nem keresek annyit, hogy ezt vallhassam magamról, de igazából minden szükségletemre telik és még dözsölhetek is... plusz otthon egy laptop előtt ülve dolgozom, a családommal pedig szinte bármikor együtt tudok lenni :-)

Igazából a tudás maga roppant egyszerű a valutakereskedésben, nem is lehet igazán elrontani. A net tele van mindenféle csodát ígérő reklámmal, hogy majd milyen gyorsan milliomossá lehet válni, meg végezd el ezt és ezt a tanfolyamot, aztán menni fogok neked is. Naná, hogy elvégzed és nem megy. És nem érted, hogy miért; mert bár a 98 %-át elmondják neked, csak a leglényegesebb 2%-ot nem tanítják meg sehol sem. És ebből egyenes út vezet a süllyesztőbe, aztán lehet látni az ilyen embereket írogatni a fórumokon, hogy mennyire veszélyes és rossz dolog is tőzsdézni. Hála Istennek, szerencsés vagyok, hogy olyantól tanulhattam, aki tudja mit csinál. Valószinűleg elbuktam volna,ha én is valamelyik fizetős tanfolyamból merítem az alapokat.

Szóval azt mondom neked, hogy csak profitól tanulj! Ne dőlj be a cégeknek, meg a túl nagyot ígérő emberkéknek. Ha sikeres is van az elején, akkor sem milliókat fogsz keresni. Ehhez idő kell és tapasztalat! Persze soknak tűnik az az 1év, ha azt mondom neked, hogy ennyi idő fog eltelni azzal, hogy kiváltsd a munkahelyed, de ha belegondolsz, melyik munkahelyen érheted ezt el ennyi idő alatt? Mikor teheted azt meg, hogy akár egy teljes hetet a családoddal tölts és ezt akár aznap eldöntsd? Egy munkahelyen nem engednek el aznap szabira, legalább hetekkel előtte jelezned kell. Plusz ugye az, hogy nemkívánatos emberekkel kell folyamatosan együtt lenned a munkahelyeden...

Nekem ez bejött. Neked is ajánlom, csak ész nélkül ne csináld!!!

2013. márc. 6. 14:12
 14/14 anonim ***** válasza:
#13 gondolom azóta már kriptovalutákkal is foglalkozol?
2021. okt. 28. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!