Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Igaz, hogy az adóbevallás öt...

Igaz, hogy az adóbevallás öt évig módosítható visszamenőleg ha valamit elrontottunk?

Figyelt kérdés
2023. jan. 4. 07:30
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Alapesetben igen, mondhatjuk.
2023. jan. 4. 07:31
 2/21 A kérdező kommentje:
Megmondom mi a gondom. 2021-ben vettem félmillió forintért bitcoint. Most azt hallom hogy ez be kellett volna vallani a 164-es sorban másképp nem lehet majd költségként elszámolni. Ez igaz? És ha igaz akkor módosítható ?
2023. jan. 4. 07:38
 3/21 anonim ***** válasza:
Módosítható.
2023. jan. 4. 07:57
 4/21 A kérdező kommentje:

És akkor öt évig? Tehát megtehetem azt hogy most nem is foglalkozom vele hanem csak amikor majd nyereséges lesz akkor bevallás előtt csinálok egy módosítást vagy ezt hogy megy?

Ja és még az a kérdésem hogy akkor itt csak az A oszlopba kellett volna beírni a vásárolt összeget és ha nem adtam el semmit akkor a többit üresen kell hagyni vagy nullát kell beírni?

2023. jan. 4. 08:10
 5/21 anonim ***** válasza:
Csak 2 évig tudod leirni a bukot es csak akkor van bukod ha visszavaltottad. Ha akkor megvetted es meg tartod aztan majd ha 10 ev mulva sokkal dragabban eladod akkor sehova semmit se kell irj, csak majd 10 ev mulva beird a nyereseget
2023. jan. 4. 09:00
 6/21 A kérdező kommentje:

Nem a bukó hanem a költség leírásáról van szó.

Mivel eladás nem történt bukó sincs. Ha pedig később nyereséggel adom el akkor nem is lesz.

De azt hallottam hogy tiz évvel később már nem lehet a költséget levonni így akkor már nem csak a nyereségből kell adózni hanem az egészből. Sőt nem tíz hanem már két év után se. Vagy ez téves?

2023. jan. 4. 09:05
 7/21 krwkco ***** válasza:

Aki válaszol a kérdezőnek, vegye figyelembe, hogy ez nem részvény, hanem kripto. Mások az adóalap kiszámításának szabályai.

SZJA tv. 67/C.

2023. jan. 4. 09:26
 8/21 A kérdező kommentje:
Kicsit aggódom most. Eddig könyvelők válaszoltak és nem vették figyelembe? És ha én netről random könyvelőt választok lehet hogy ő se fogja ezt tudni?
2023. jan. 4. 09:46
 9/21 anonim ***** válasza:
A könyvelők sem mindenttudóak. Én pl nem vállalok őstermelőket, meg alapítványokat, mert nem értek és nem is akarok érteni hozzájuk. Normális könyvelő nem vállal el olyat, amihez nem ért, vagy nem szánja rá a kellő időt, hogy utánajárjon. Simán benne van a pakliban, hogy olyat fogsz ki, aki nem ért hozzá. Ez sajnos minden szakmában előfordulhat.
2023. jan. 4. 10:15
 10/21 krwkco ***** válasza:

"Kicsit aggódom most. Eddig könyvelők válaszoltak és nem vették figyelembe?"

Ez a gyakori.hu. Nem a szakemberek fóruma. Mindenki összevissza irogat aszerint, hogy mit gondol helyesnek. (Én is. :-) )

Sokan az alapvető tájékozódás nélkül. De egy könyvelőről feltételezhető, hogy legalább az SZJA változásait ismeri.

Szóval válassz nyugodtan könyvelőt.

2023. jan. 4. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!