Ha másodállásban egyéni vállalkozó akarok lenni, arról tudnia kell a főnökömnek? Kell értesítenem róla, ki fog derülni valahogy?
Munkaszerződésben a válasz, vagy simán megkérdezed.
#2: Miért ne vállalkozhatnál ugyan abban az irányban?
#4: Villanyszerelő vagyok, cégnél dolgoztam, nem láttam már kb. a maszektól, cégtől vittem az anyagot kedvezménnyel, de mindent kifizettem, nem csórtam el. Annyi hogy én nem vállalkoztam, csak simán full feketén, tudták a cégnél is, nem volt belőle probléma addig ameddig a feladatomat elláttam. Annyi, hogy mivel nagyobb munkáink voltak a cégnél, így esélyem sem volt, de ezt az elején tisztáztuk is, hogy oda nem ahonnan eszünk.
Én nem problémáznék, ha önnálóan tud saját munkát csinálni, akkor tud alattam is dolgozni.
Nem a munkaszerződésben, hanem az mt-ben van a válasz
Vonatkozik erre is a tájékoztatási kötelezettség (indokolt esetben tiltható is). És nem feltétlenül csak azért, mert mondjuk konkurrencia lennél. Azért is pl, mert nincs semmi pihenés, ami a munkadat befolyásolhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!