Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mivel jár egy egyéni vállalkoz...

Mivel jár egy egyéni vállalkozás, mire kell figyelni, bele merjek kezdeni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy dolgozok valakinek és van/lesz kb bruttó 300k forint bevételem havonta valahonnan, ami biztos.

Mellette mondjuk csinálnék még egy kis plusz bevételt egyéb dolgokból, de ez annyira nem is lényeges. (youtube, szerver hosting, játékszerver, akármi)

Informatikán belül gondoltam valamire, amit online el tudok végezni, de később bármi lehet.

Mivel jár egy egyéni vállalkozás létrehozása és fenntartása? Tehát mit kell majd csinálnom, hogy ez működjön? Gondolok itt könyvelésre, és hasonló dolgokra.

Ezen gondolkozom jelenleg, mert eléggé felcsigázott, hogy így a magam ura vagyok, és kb rajtam múlik, hogy mennyi lesz a bevételem. Viszont félek tőle, mert nem nagyon tudok róla semmit.

21/F

2022. nov. 6. 23:22
 1/8 A kérdező kommentje:
Itt most nem arra gondolok, hogy majd egyből milliárdokat fogok keresni, ehhez sok idő és munka kell, tisztában vagyok vele. Csak valahol el kell kezdeni.
2022. nov. 6. 23:27
 2/8 anonim ***** válasza:

Hát az adminisztráció, fizetendők és az egyebek attól függnek, hogy milyen adózási módokat választasz.

Magát a vállalkozást kb 1 perc megalapítani, nem az a legnagyobb feladat. Ki kell találni az adózást, hogy hova és milyen bejelentkezés, bejelentés, esetleg engedély kell, stb.

Erősen ajánlott előtte könyvelőhöz fordulni, mert egy rossz helyre tett X akár súlyos százezrekbe is kerülhet.

2022. nov. 6. 23:47
 3/8 anonim ***** válasza:
34%
Először nem ártana annyi, hogy a már sok millió kérdés között tudj keresni... 500szor el lett magyarázva.
2022. nov. 7. 02:10
 4/8 anonim ***** válasza:
Azt ugye tudod, hogy vállalkozóként egy rahedli adót és járulékot be kell fizetned akkor is, ha egy fillér bevételed nincs az adott hónapban?!
2022. nov. 7. 11:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen szerintem mindenképpen érdemes belevágni, a legtöbb munkakörben jobb vállalkozónak lenni, mint alkalmazottnak, aztán max nem sikerül. Ha van mellette főállásod, akkor tudsz átalányozni, az nem kerül semmibe évi két millió ft bevételig, max ha könyvelőt fizetsz (ezt érdemes szerintem profira bízni), meg évente 5000 ft iparűzési adó.
2022. nov. 8. 14:08
 6/8 anonim ***** válasza:
60%
Kamarai hozzájárulásra gondoltál az ötezernél, ugye? :)
2022. nov. 8. 14:20
 7/8 A kérdező kommentje:

Gondolom ez adózási formától független, de most az átalányadózásra gondolok:

A bevételeket hogyan tartom számon? Erre van valami törvény/rendszer?

2022. nov. 9. 21:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Bevételi nyilvántartás.
2022. nov. 9. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!