Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan települhetek ki törvény...

Hogyan települhetek ki törvényesen napi rendezvényekre?

Figyelt kérdés

Sajnát válalkozásom nincs viszont kézműves dolgokat készítek és elgondolkoztam rajta hogy milyen jó lenne ha ezekből némi pénzt tudnék szerezni (interneten mint privát ember és mint "használt, ami igazól nem is használt" dolgokként szoktam árulni és van rá kereslet).

A kérdésem az lenne hogy falunapokon , vagy házias maygar ízek és hasonló eseményeken hogyan tudnék legálisan árulni a kézzel készített tárgyaimat? (nyiván a rendezvény szervezőivel leegyeztetés után értem)

Egyéni válalkozónak kell lennem , vagy létezik a NAV nál valami olyan megoldás ami pl évene alkalmankra szól 1-1 napra és valamiféle számlatöböt használok addig?

Ezt a KATÁS törvényt régen sem értettem és most sem de gondolom most még nehezebb dolga van egy új egyéni válalkozásnak ahol alig van bevétel de legálisan szeretné csinálni.

Hogyan oldható meg?

2022. okt. 30. 20:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
91%

Remélem nem zavar, hogy a fő kérdés az volt, hogy "Hogyan települhetek ki törvényesen napi rendezvényekre?" :D Ez volt a fő kérdés, emellé le lett írva, hogy egyéni vállalkozással vagy adószámos magánszemélyként lehetsz kint. Nem egyéni vállalkozással vagy adószámos magánszemélyként ÉS amit te még éppen kitalálsz, ennyi a lista.

Hogy ez a pici szivednek rosszul esett az már a te bajod :)

2022. nov. 2. 23:34
 12/13 anonim ***** válasza:
Mellesleg a 9es választ nem is én írtam:D
2022. nov. 2. 23:34
 13/13 anonim ***** válasza:

"interneten mint privát ember és mint "használt, ami igazól nem is használt" dolgokként szoktam árulni és van rá kereslet)."

Ebből gondolom már az jött le hogy az adozasod meg van oldva és nem adót csalsz. Ezek szerint viszont de.

2022. nov. 15. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!