Munkavédelmi szempontból kell-e menekülési útvonal tábla egy olyan helyen, ahol kizárólag saját munkavállaló tevékenykedik? Nincs ügyfélforgalom. A dolgozók rendszeresen vannak munkavédelmi szempontból oktatva.
Figyelt kérdés
Mert egy áruházban, vagy egy közintézményben megértem. Ott vannak idegenek is. De ha egy raktárban csak az én két emberem dolgozik, és tudják merre van a kijárat, akkor mi a túrónak kitáblázni? Van erre valami jogszabály?2022. okt. 19. 09:04
1/5 anonim válasza:
Én úgy tudom ki kell ilyen esetben is.
2/5 anonim válasza:
Kell, mert ha vészhelyzetben valaki bepánikol, akkor a gondolkodása nagyban beszűkül, és egyszerű utasítások is életmentőek lehetnek.
3/5 anonim válasza:
Dolgoztam olyan három fős helyen, ahol azért szabtak ki bírságot, mert nem volt kijelölve hely a dohányosoknak. Egyikünk sem volt dohányos. De akkor is…
Azok is összezavarodhatnak veszélyhelyzetben, akik ősidők óta ismerik a hely minden zugát. Sötét és/vagy füstös helyen a halványan derengő fény lehet az egyetlen, amelyik segít megtalálni a kijáratot.
4/5 A kérdező kommentje:
"a halványan derengő fény lehet az egyetlen, amelyik segít megtalálni a kijáratot"
Még világító is legyen???
Akkor meg azt nem értem, hogy miért tartunk minden évben kiürítési gyakorlatot. Ha majd vészhelyzetben a táblákat kezdi el elolvasgatni, hogy merre van a kijárat. De lehet csak nekem nem életszerű.
2022. okt. 19. 15:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!