Mennyire van kereset bertarto lovardara? Szeretnek epiteni egy lovardat ahol en nem oktatok csak bertartokat vallalok. Epitenek egy gyonyoru szep lovardat nem olyan putrit mint a legtobb. Lenne nagy legelo, szep boxok, fedett palya, kinti palya.
Szerintem a lovarda nem jó befektetés. Mi pár éve néztük, hogy érdemes-e egyet építtetni, de azt láttuk, hogy több olyan gazdag lovas is van, akik felhúznak a saját lovaiknak, gyerekeiknek egy lovardát és aztán mint egy hobbinál elkönyvelik a veszteséget kiadásnak.
Hacsak nem NER-es vagy hasonlóan gazdag valaki a családból, akkor nem érdemes lovardát építtetni.
Szerintem is úgy éri meg, ha vannak saját lovaid. Kizárólag bértartásra elég nagy kockázatot vállalsz. Függ a helyszíntől, a szolgáltatástól, az áraktól, na meg eleve a környéktől: hány lovarda van, mekkora igény van rájuk, stb. Érdekes pl Budapest budai oldalán meglehetősen sok lovarda van, hiszen sok városi foglalkozik lovakkal úgy, hogy erre a lakóhelyén nincs lehetőség. Ez viszont azt jelenti, hogy meglehetősen telített a piac. Nem azt mondom, hogy még egy lovarda nem fér el, de kétszer át kell gondolni, hogy mivel leszel másabb és jobb, mint a másik 100.
Az egyeshez hasonlóan azt mondom, hogy ha vannak saját lovaid és így is-úgy is kell istálló, akkor el lehet gondolkodni azon, hogy egy nagy istállót veszel/építesz és bértartást is vállalsz, de mint befektetés, nem vágnék bele.
Hányszáz milliód van erre a célra, kérdező?
Számold ki a megtérülést... És akkor még nem beszéltem arról, hogy honnan lesz kereslet a kínálatodra...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!