Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyire van kereset bertarto...

Mennyire van kereset bertarto lovardara? Szeretnek epiteni egy lovardat ahol en nem oktatok csak bertartokat vallalok. Epitenek egy gyonyoru szep lovardat nem olyan putrit mint a legtobb. Lenne nagy legelo, szep boxok, fedett palya, kinti palya.

Figyelt kérdés
Meg minden mas ami kell most nem irom le mindet. Es ezek gyonyoru szepre megcsinalva. Szeretnek ebbol megelni szval egy olyan 15 lonak csinalnek helyet. Kb havi 75ezerert johetnenek. Mennyire lenne erre kereset es hol?
2022. szept. 25. 09:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a lovarda nem jó befektetés. Mi pár éve néztük, hogy érdemes-e egyet építtetni, de azt láttuk, hogy több olyan gazdag lovas is van, akik felhúznak a saját lovaiknak, gyerekeiknek egy lovardát és aztán mint egy hobbinál elkönyvelik a veszteséget kiadásnak.

Hacsak nem NER-es vagy hasonlóan gazdag valaki a családból, akkor nem érdemes lovardát építtetni.

2022. szept. 25. 10:07
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is úgy éri meg, ha vannak saját lovaid. Kizárólag bértartásra elég nagy kockázatot vállalsz. Függ a helyszíntől, a szolgáltatástól, az áraktól, na meg eleve a környéktől: hány lovarda van, mekkora igény van rájuk, stb. Érdekes pl Budapest budai oldalán meglehetősen sok lovarda van, hiszen sok városi foglalkozik lovakkal úgy, hogy erre a lakóhelyén nincs lehetőség. Ez viszont azt jelenti, hogy meglehetősen telített a piac. Nem azt mondom, hogy még egy lovarda nem fér el, de kétszer át kell gondolni, hogy mivel leszel másabb és jobb, mint a másik 100.

Az egyeshez hasonlóan azt mondom, hogy ha vannak saját lovaid és így is-úgy is kell istálló, akkor el lehet gondolkodni azon, hogy egy nagy istállót veszel/építesz és bértartást is vállalsz, de mint befektetés, nem vágnék bele.

2022. szept. 25. 10:23
 3/6 anonim ***** válasza:
74%

Hányszáz milliód van erre a célra, kérdező?

Számold ki a megtérülést... És akkor még nem beszéltem arról, hogy honnan lesz kereslet a kínálatodra...

2022. szept. 25. 12:49
 4/6 anonim ***** válasza:
A többi kérdésénél már kiderült, hogy most 16 éves és a gimi utánra tervezi az építkezést, jah mellesleg nincs területe, ráadásul 1Ft-ja sincs!
2022. szept. 25. 15:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Kedves 4. kérdező ezt te mégis honnan szűrted le?
2022. szept. 26. 10:31
 6/6 anonim ***** válasza:
#4: Ja, értem... :)
2022. szept. 26. 10:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!