Milyen különösebb szakértelmet nem igénylő vállalkozást lenne érdemes nyitni?
Mondjuk van 30 millió induló keret, meg vagyok én (45F), aki tegyük fel semmihez se ért különösképpen (bölcsész phd-val). Hajlandó lennék 1 max két éves tanfolyam elvégzésére, ha szükséges. A fejem már nem olyan, hogy programozni tanuljak meg hasonlók.
Egy szerény, de stabil biztos megélhetést szeretnék a tőke+hozzáadott munkából.
A mai világban, amikor vállakozások zárnak be ez egy különösen nehéz kérdés, de kíváncsi vagyok van-e valakinek ötlete.
Amire gondolnék pl vegyek valami ingatlant és azt menedzseljem pl Budapesten (airbnb, sose csináltam). Igazából az alaptőkém egy lakás, ami ki van adva 120-ért, de az airbnb-re nem alkalmas, és nem is pont ez a cél, hanem hogy vajon milyen "munkahelyet" lehetne ebből létrehozni, ami megfelel a fent leírt feltételeknek.
Egy 30 milliós garzon (mert ez jön ki belőle) nem igényel szinte semmilyen menedzselést, csak egy albérlőt.
De lehet ezzel jársz a legjobban, ill ha elmész mellette dolgozni. Ha ennyire nincs ötleted, akkor ne égess pénzt egy bukott vállalkozással.
Én két hete indítottam el egy kft-t, ami szintén a saját munkám kiaknázására lett létrehozva, új lehetőségekkel bővítve az eddigi KATA-s tevékenységeimet. De én pontosan tudom mit és hogy fogok csinálni, kb. a munkámat évi 20-25M forintért tudom értékesíteni, ezért mertem belevágni.
Lakásra szavazok én is
Amúgy meg lehet azzal a bölcsész phd val és a tapasztalattal is talán kezdeni valamit: pontosan milyen végzettség és milyen munkád volt eddig?
Biológus diplomával pl tudsz korrepetálni orvosira készülőket, 0 forintból másodállású általányadózóként alig kellene adóznod, ha pedig jól megy, akkor ott lehet hagyni a mostani melót
Emellé angol és magyar nyelven youtube csatorna biológia témában.
Ehhez nem árt valami normális videofelszerelés és egy illusztrátor videovágó tanfolyam
Ezekhez lehet elearning tananyagokat is készíteni
De én a helyedben elvégeznék egy minőségbiztosítási szakmérnökit (szakember lesz a diplomádra írva), aztán elmennék alkalmazottnak medical iparban, mint sqa mérnök
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!