Rezsicsökkentés és vállalkozás székhelye hogyan áll kapcsolatban?
Adott egy egyszemélyes egyéni vállalkozó, aki piaci vásározó tevékenységet végez. Mindig máshol árul.
Ugyebár neki is kell egy székhely, ami kézenfekvő, hogy a lakása.
Vajon ebben az esetben ő lakossági felhasználónak minősül a szolgáltatók szemszögéből?
Az MVM oldalán ez olvasható:
"Aki saját háztartása – egy felhasználási helyet képező, egy vagy több lakóépület, lakás, üdülő vagy hétvégi ház, továbbá lakossági célra használt garázs – fogyasztása céljára vásárol földgázt, és az így igénybe vett földgázzal nem folytat jövedelemszerző tevékenységet."
Mondjuk éppen a tőlük vett gázzal tartom melegen a szobát, amiben egyébként az egyéni vállalkozásom számláit rendezgetem, vagy éppen valamilyen pályázati anyagot állítok össze, amivel pénzt fog keresni a vállalkozásom.
Tudtok erre valamilyen állásfoglalást?
Erre a kérdésre keresem én is a választ. A nyugdíjas Anyukámmal van egy Bt-nk a címünkre bejegyezve, ami nem is működik, csak a számlaképesség miatt tartottuk meg. (Most tanulok coachnak)
A gáz, áram fogyasztással nem csúszunk ki a kedvezményes keretekből, de lehet, hogy a bejelentett székhely miatt mégis többet kell majd fizetnünk?
Én már kértem állásfoglalást az MVM-től. Igaz, hogy már több mint 1 hónap eltelt azóta, de még mindig nem kaptam választ a kérdésre.
Szerintem ők sem tudják :(!
Amúgy az is az eszembe jutott már, hogy mi van akkor, ha egy ingatlanban nem lakik benne a tulaj, hanem albérletbe kiadja, viszont a közüzemi szerződéseket nem írják át a bérlő nevére. Ilyenkor ugyebár a tulaj:
- nem a saját háztartása céljára veszi igénybe a szolgáltatást,
- és még ráadásul jövedelemszerző tevékenységet is folytat vele.
Duplán kiesik a lakossági fogyasztói körből?
Tiszta agyrém az egész. Mindenki úgy értelmezi, ahogy gondolja, és majd utána vagy jön a bünti, vagy nem............
2/3 Köszönöm a válaszod. A neten való kutakodás során én is arra a következtetésre jutottam, hogy a Bt székhely miatt nem kell többet fizetnünk - legalábbis, amíg a támogatott mennyiségen belül maradunk.
Az áramszolgáltatót pedig megkérdeztem: a bérbeadott lakásomban a bérlő épp most akarja kiváltani a vállalkozóit és székhelyül a lakás címét megadni. (termelő tevékenység nem folyik ott, futár lesz) A rezsiszámlák az én nevemen vannak. A szolgáltató szerint, nem kerül más elszámolás alá a lakás.
#4!
Megkérdezhetem, hogy az áramszolgáltatót hogyan kérdezted? Telefonon vagy írásban?
Mert ugyebár hiába van telefonhívás-rögzítés, a szó mégiscsak elszáll..........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!