Házilag készítek szederbort. Őstermelő vagyok, kiüvegzve szeretném árusítani vásárokon, piacokon. Milyen szabályok vonatkoznak rám ez esetben, egyáltalán kisember számára lehetséges e tisztán, legálisan na és persze rentábilisan megvalósítani ezt?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Őstermelőként az általad megtermelt javak feleslegét értékesíthetnek (gyümölcs, zöldség,állat,stb)
Ha feldolgozott terméket szeretnél eladni (szörp, lekvár,hús,...) akkor kistermelői is kell, amihez kell NÉBIH engedély az előállítási helyre ( pl megmutatod neki a konyhádat, ha rendes tiszta kulturált akkor még szokták adni).
Mindenképp a falugazdásznál érdeklődj, csak egyél bonyolultabb mint a sima őstermelő, de ugyan úgy megvalósítható extra beruházások nélkül.
Itt még ugye az jön rá pluszba, hogy alkoholos italt akarsz árulni, ami ráadásul jövedéki adó köteles. Pl a szőlőbornál a pincét adoraktarnak kell minősíteni, időnként jöhet NAV ellenőrzés hogy tényleg csak a bejelentett mennyiség van ott, ez nem tudom, hogy gyümölcsbornál hogy alakul - falugazdász megmondja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!