Ha szüneteltetem az egyéni vállalkozásomat, az eddig vállalt munkáimat még befejezhetem, csak újat nem kezdhetek, ugye?
KATA-s, alanyi adómentes, egyéni vállalkozó vagyok. Pár hónapig szeretném szüneteltetni, viszont vannak olyan munkáim, amit még nem fejeztem be, van amelyik akár 4-5 hónapig is tarthat még. Ugye ezeket befejezhetem, csak újat nem vállalhatok (nincsenek más emberek, egyedül én csinálom interneten keresztül, tanácsadás)?
Ha július 1-jétől kezdem a szüneteltetést (azt állítottam be kezdő időpontnak), akkor augusztusban ugye már nem kell KATA-t fizetnem?
Megkerestem egy könyvelőt és azt a választ kaptam, hogy biztosan van saját könyvelőm, kérdezzem őt...
Na ez Magyarország kérem szépen! Nem segít a könyvelő és nem adhat ingyen oda egy magánszemély valamit egy másik magánszemélynek, mert az ingyen odaadott dologból is hasznot akar az állam... Már nem érdekel, jöjjön a büntetés, ha úgy van!
Utánanéztem... Ha én adok valamit ingyen, mint magánszemély, akkor nekem ugye fixen nem kell belőle adót fizetnem?
A másik magánszemélynek már talán kell, ajándékozási illetéket.
Nekem az a lényeg, én adómentes maradjak, mert tényleg szívesen adom neki, viszont nehogy már még ezekután én fizessek, mikor ingyen adom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!