Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi lenne, ha valami régi...

Mi lenne, ha valami régi számlatömb hátuljába írnék számlát?

Figyelt kérdés
Szünetel a katás vállalkozásom, de valakinek persze pont ilyenkor számla kellene. Ha előveszek egy régi számlatömböt, majd a hátuljából az utolsó hármat kitépem és abból odaadom neki az elsőt, mi lenne? Persze nem tudom online felvinni meg semmi, attól még ők el tudják ezt így könyvelni?
2022. jún. 20. 16:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Jesszumpepi.... Hogy vállalkoztál te eddig?

Ha nincs fenn online, ő sem tudja lekönyvelni. Ill. fizikailag le tudná, de megbukna az első nav-ellenőrzésen...

2022. jún. 20. 16:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
.... veled együtt. :-D
2022. jún. 20. 16:32
 3/5 A kérdező kommentje:
Sőt, olyan is volt, hogy amikor behozták hogy online is fel kell vinni, én azt csináltam, hogy kiállítottam a papíros számlát, majd online csináltam még egyet. Mert azt hittem hogy úgy kell felvinni, az ügyfelemnek odaadtam a papírosat is, meg elküldtem utána e-mailben az online kiállítottat. Aztán szólt hogy valami mást küldtem mert nem egyezik, a könyvelője mondta. Nem is értettem, aztán később rájöttem mi volt, de nem nagyon érdekel. Aztán abbahagytam ezt a kézi írogatósat és kinyomtatom inkább azóta, de mi duplán lett az úgy is marad én nem foglalkozok ilyenekkel. Amúgy az én könyvelőm elkönyvelte azokat a papíros számlákat, az online kiállítottal azt se tudom benne van-e vagy mit kell vele csinálni, igazából nem nagyon érdekel ez a papírmunka csak a gond van vele állandóan.
2022. jún. 20. 16:40
 4/5 A kérdező kommentje:
Ráadásul a katás szüneteltetésről is annyiféle információ van amennyi oldalt találok róla. A nav oldalán annyi van hogy hogy kell bejelenteni, én ennyit csináltam meg, de máshol mondták hogy még valami önkormányzathoz is jelezni kell valami űrlapon a nyomtatványkitöltővel beküldve. Na én azt nem használom inkább olyan körülményes, de van aki írta hogy be se tudta vele adni, meg beadta de nem értették hogy minek küld be ilyeneket, ezt a választ kapta.
2022. jún. 20. 16:46
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Magyarul úgy végzel vállalkozói tevékenységet, hogy a NAV-nak azt hazudod, hogy szünetelsz és emiatt nem fizeted meg az adókat. Mi lenne? Költségvetési csalás.

"396. § (1) Aki

a) költségvetésbe történő befizetési kötelezettség vagy költségvetésből származó pénzeszközök vonatkozásában mást tévedésbe ejt, tévedésben tart, valótlan tartalmú nyilatkozatot tesz, vagy a valós tényt elhallgatja,

[...]

és ezzel egy vagy több költségvetésnek vagyoni hátrányt okoz, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

2022. jún. 20. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!